19. lipnja 2022

Osječki festival urbanih sportova doživio je ovog vikenda svoje 23. izdanje. Natjecanje u BMX Parku privuklo je mnoštvo vrhunskih svjetskih natjecatelj(ic)a, ali tu su bili i skateboarderi te rolleri…

Festival ekstremnih sportova s najdužom tradicijom u ovom dijelu Europe koji tradicionalno ima važnu ulogu u natjecateljskom razvoju slovenskih i hrvatskih natjecatelja u BMX-u, skateboardingu i rolanju, ponovno je okupio ljubitelje adrenalina, trikova koji oduzimaju dah i svega što privlači urbanu sportsku kulturu.

Pannonian Challenge: Velika imena BMX-a

Manje od tjedan dana nakon natjecanja Svjetske serije urbanih sportova u Madridu karavana se preselila u Hrvatsku. Tradicionalni osječki festival urbanog sporta ponovno je privukao izvrsne bicikliste u disciplinu BMX Park. Na 23. Pannonianu trikove su izvodili Marin Ranteš, Jaka Remec, Declan Brooks, Jose Torres Gil, Jose Cedano, Tomaš Beran i drugi.

Prva svjetska pobjeda Amerikanca Thiema

Najbolju vožnju pokazao je Amerikanac Jacob Thiem s postigao 92 boda, a lokalni matador Marin Ranteš na kraju je zauzeo drugo mjesto s 91,33 boda. Treći je bio Declan Brooks (90,33 boda). Mladi susjed Jaka Remec finalu je osvojio posljednje 10. mjesto sa 73 boda i ponovno zaradio UCI bodove.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Valeriia Liubimova (71,67), druga je bila Argentinka Analia Zacaria (70), a treća Njemica Kim Lea Müller (51,33).

Video: Pannonian Challenge 2022 (BMX finale)

Slovensko državno prvenstvo u Osijeku

Budući da Slovenija nema tako velike i raznovrsne poligone za BMX park, u sklopu festivala u Osijeku organizirano je državno prvenstvo za natjecatelj(ic)e iz slovenskih klubova. U muškoj kategoriji Jaka Remec osvojio je najviše postolje, Žiga Buda osvojio je drugo mjesto, a Jošt Fišer treće mjesto. U konkurenciji djevojaka naslov je osvojila Romana Kocen, druga je bila Nika Kosič Šoba, a treća Danaja Kosič Šoba.

Sve o Pannonian Challengeu: pannonian.hr.

Foto: Pannonian Challenge

Pročitaj i
UWS Madrid Report: Ranteš četvrti u finalu

Prati nas