Alta Via
11. siječnja 2021

Nakon nekoliko godina izbivanja, vraća se vrlo zanimljiva etapna utrka. Prijave su već otvorene. Rezerviraj termin od 11. do 19. lipnja…

AVSR (Alta Via Stage Race) prati transverzalu Alta Via dei Monti Liguri koja bicikliste vodi od La Spezije na istoku preko pokrajine Ligurije, sve do francuske granice na zapadu. To je utrka kontrasta. Staza se penje od Genovskog zaljeva, nastavlja kroz predalpsku Liguriju, prolazi kroz srednjovjekovna sela i skreće u visoke Alpe, a zatim natrag prema moru.

Gotovo 23.000 visinskih metara

Utrka dugačka 595 kilometara podijeljena je u osam etapa te kratki prolog. Ukupno, od sudionika zahtijeva svladavanje 22.774 visinskih metara uspona. Budući da sam ovu utrku vozio prije nekoliko godina, mogu vas uvjeriti da su krajolici zapanjujući, a vožnja je puna izazova, ali pogodna za sve. Naravno, potrebno je malo hodanja i nošenja bicikla, ali to je dio svih etapnih utrka. Također nudi uzbudljive spustove, koji su u trenucima brzi, tehnički i zahtjevni.

Trasa Alta Via Stage Race 2021

Flow singlovi staze uz morsku obalu, šumski putovi te stjenovite alpske staze s čarobnim pogledom na planine i Genovski zaljev. Staza se vije kroz vrhove obalnih Alpa sve do Monte Saccarelle, kada se u sedmoj etapi penjete na 2200 metara nadmorske visine.

Uslijediti će i dva duga spusta natrag do obale, do mjesta Chiavari i Finale Ligure. Najzahtjevnija će biti treća etapa, duga 104 kilometra i s 3684 metra uspona.

Hero, Weekend, prve tri ili posljednje tri etape:

  • Hero, cijela ruta.
  • Weekend, prve tri ili posljednje tri etape.
  • Fun, koji nije natjecateljski ii nudi opušteniju vožnju.

Utrka je otvorena za pojedince i za kategoriju parova.

Sve pojedinosti o etapama potraži na altaviastagerace.it.

Limit od 150 natjecatelj(ic)a

S obzirom na trenutnu situaciju i naravno kako bi svi imali maksimalnu podršku organizatora, broj mjesta je ograničen. Stotinu natjecatel(ic)ja za Hero, 25 za Weekend 25 za Fun.

Okrjepne i tehničke zone te masaža u kampu su naravno sami po sebi razumljivi, ali neke će se usluge morati  dodatno platiti . Smještaj u šatorima za dvije osobe po natjecatelju, koji se naravno sele i već su postavljeni kad stignete na cilj etape. Svake večeri održava se i zajednička večera uz talijansko gostoprimstvo i talijansku hranu .

Sve detalji utrke te registracije potraži na altaviastagerace.it.

Foto Nicola Damonte

Pročitaj i
Alta Via Stage Race: Romantična, ali teška utrka

Prati nas