23. ožujka 2021

U sklopu manifestacije Welcome Spring Festival u subotu će se održati prva ludbreška gravel vožnja. Trasa uključuje i makadamski uspon preko prekrasnog Kalnika…

Posljednji vikend u ožujku, 27. – 28. 03. 2021. kao završni vikend Welcome Spring festivala ujedno će biti i udarni vikend ovog višednevnog događaja, dvije manifestacije: Gravel Ludbreg (subota, 27. ožujka) i CrazyHill Trail Run utrkom (nedjelja 28. ožujka). Naravno, nas zanima prvenstveno spomenuta makadamska rekreativna utrka.

Gravel biciklizam, koji spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji, sve je popularniji, a raznoliki i očuvani ludbreški krajolik za to je idealan“, kažu u organizacijskoj ekipi ovog događaja čiji je član i Bruno Radotić, biciklist kojega poznajemo po sudjelovanju i organizaciji više utrka u ciklokrosu. „Ludbreg se, sa svojom raznolikom okolicom, razvija u zanimljivu izletničku outdoor destinaciju. Osmišljene su i trasirane biciklističke rute za ljubitelje cestovnog, gravel i trekking biciklizma“, dodaju.

Trase možeš pogledati na linku: visitludbreg.hr.  

Ludbreg kao Outdoor destinacija

S ciljem prepoznavanja Ludbrega kao outdoor destinacije osmišljen je i zanimljivi outdoor festival pod imenom “Welcome Spring”. Welcome Spring svakog vikenda u ožujku donosi zanimljive utrke pa je Ludbreg tako bio domaćin veslačke “Watermark Kayak Race” te “Centrum Mundi” cestovne trkačke utrke.

Ruta ludbreškog gravela je zahtjevna te traži kondicijsku izdržljivost i snalaženje na neravnim površinama. Riječ je o kružnoj ruti oko Kalničkog gorja ukupne dužine 80 km s 1306 m ukupnog uspona koji svojim većim dijelom prolazi makadamskim šumskim putevima.

Ruta pritom prolazi predivnim, gotovo nedirnutim krajolikom koji iz ravničarskog, pitomog dijela prelazi u brežuljkaste kalničke šume te će pogled na prirodne ljepote biciklistima, nadamo se, olakšati vozačke napore.

Da biste sudjelovali na utrci Gravel Ludbreg, ne morate imati gravel bicikl. Start je dozvoljen sa bilo kojim tipom bicikla koji nemaju motorni pogon. No organizatori svakako preporučaju gravel, ciklokros ili mtb bicikl. I mi također.

GPX trag rute preuzmi s ovog linka: ridewithgps.com.


U sklopu eventa Gravel Ludbreg održat će se i off-road biciklistička utrka za osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima koja je, prema našim informacijama, prva takve vrste u Hrvatskoj. Vozit će se kružna trasa na ludbreškom Otoku mladosti nedaleko od samog centra Ludbrega ukupne duljine 10 km.

Događaj na društvenoj mreži: https://fb.me/e/2quKfpQQ6

Prijave se primaju do petka, 26. 03. 2021. u 18 sati.

Foto: Organizator

Prati nas