Husqvarna Adria Bike
27. veljače 2021

Serija koja je lani ostala nepotpuna radi nesretne zdravstvene situacije, ove se godine vraća s tri događaja. Dvije su klasične lokacije, a jedna je sasvim nova. Sjajne trase i odlično društvo su zajamčeni…

Serija Adria Bike ove će se godine održati na tri lokacije. Prvi je start u Rapcu, nastavlja se na Rabu, i finale je na Krku. Ova godina obilježiti će petu godišnjicu popularne rekreativno-natjecateljske serije koja se uglavnom održava(la) na jadranskim lokacijama. Najavljeno je nekoliko promjena, no obzirom na pandemijsku situaciju to je sasvim razumljivo. Broj lokacija je manji, a početak sezone pomaknut je u kasniji termin, na svibanj.

Tri događaja, tri lokacije

Helter Skelter (8. svibnja 2021.)

Treće izdanje utrke u Rapcu. Kao što vjerojatno znaš, ime događaja dolazi od prijelomne pjesme legendarnog benda The Beatles. Sjajne staze iznad Rapca, koje uključuju i sam Rabac Bike Park, pravi su izazov čak i za dobro pripremljenog natjecatelja. Prijave su već u tijeku.

Island HERO (12. lipnja 2021.)

Utrka na otoku Rabu trebala je biti na programu prošle godine, ali ju je iz kalendara izbrisao koronavirus. Stoga je tek ove godine premijerno uključena u seriju Adria Bike. Rab nudi zaista lijepe rute koje tehnički nisu preteške, te nude prekrasne panorame. Prijave će biti otvorene od 15. ožujka nadalje.

Krk’n’Roll (16. listopada 2021.)

Najstarija utrka u seriji i uvijek na rasporedu početkom jeseni. Peto izdanje utrke uz ljepote otoka Krka i staza iznad Baške. Prijave za utrku biti će otvorene od 1. lipnja nadalje.

Nekoliko novosti

Ove godine serija će proći bez ukupnog bodovanja, ponajviše kako bi se smanjili problemi radi mogućih odgoda ili otkazivanja utrka. Svaka utrka je utrka za sebe. Dvije su dužine trasa: kraća i tehnički manje zahtjevna, duža, tehnički zahtjevna i pravi izazov za sudionice i sudionike. Oni će i dalje moći odabrati rutu tijekom same utrke. Pravila natjecanja potraži ovdje .

Kategorije

  • muškarci od 16* do 39 godina.
  • master od 40 godina do 49 godina.
  • Grand master, 50 godina i stariji.
  • jedinstvena ženska kategorija od 16* godina nadalje
  • kategorija e-bicikala

*Natjecatelji mlađi od, i uključujući 18 godina mogu se prijaviti samo za kraću trasu, u pratnji roditelja ili odgovorne osobe.

Husqvarna Adria Bike serija na webu.

Naslovna fotografija je s maratona Helter Skelter. Foto Adria Bike.

Pročitaj i
Helter Skelter 2020 Report: Dimic i Tazreiter pobjednici dugačke trase
Krk’n’Roll Report: Sikošek, Deković, Kuret, Bonačić…

Prati nas