11. svibnja 2021

Od obale Mure do obale Drave otkrij na svom  makadamcu međimurski kraj na jedinstveni način. Subota, 15. svibnja. Na drugačiji način, drugačijim putevima, podalje od uobičajenih turističkih ruta…

Rekreativna biciklistička vožnja / gravel maraton „C2C – Coast to Coast”, između obala Mure i Drave. Događaj je otvoren za sve goste iz Hrvatske i inozemstva. Na izboru će biti dvije staze maratonske dužine te, u nedjelju, jedna kraća “gourmet” vožnja s ponudom vína, sireva i drugoga. Događaj neće biti natjecateljskog karaktera, već će motivirati sudionike na doživljaj Međimurja, druženje i uživanje u prirodi.

Glavna nagrada: Triban GRVL 120

Najs(p)retniji / najs(p)retnija na C2C Gravelu otići će doma s još jednim bajkom – i to vrlo zanimljivim #gravel modelom Triban GRVL 120! Svi će sudionici gravel maratona imati priliku doći do ovog šarmantnog „Francuza“.

Prvih 200 prijavljenih gravelirki i gravelaša dobiti će i unaprijed pripremljene startne pakete. Uključen je mali ruksak Decathlon Quechua zapremine 10 litara, a u ruksacima će osnovne eno-gastro delicije za hitne slučajeve tijekom graveliranja te posebne majice.

Trase: 143 km i 91 km

1X C2C (kraća trasa) – GPX download

  • Dužina 91 km: gravel, makadam – 55 km (61%), asfalt – 36 km (39%), 23 dionice makadama od kojih je najduža 7,29 km i isto toliki broj asfaltnih dionica od kojih je najduža 3,33 km, Šest prelazaka preko željezničke pruge,
  • Check point – cca. pet kontrolnih punktova na stazi u prosjeku svakih 16 km, završna kontrola na cilju
  • Food & drink –  Dvije okrjepe na stazi u sklopu kontrolnog punkta i završna okrjepa na cilju.

2X C2C (dulja trasa)GPX download

  • Dužina 143 km:  Gravel, makadam – 91 km (63% ), asfalt – 52 km (37%), 34 dionice makadama od kojih je najduža 15 km i isto toliki broj asfaltnih dionica od kojih je najduža 4,42 km, devet prelazaka preko željezničke pruge.
  • Check point – cca 8 kontrolnih punktova na stazi u prosjeku svakih 16 km, završna kontrola na cilju.
  • Food & drink –  Tri okrjepe na stazi u sklopu kontrolnog punkta, završna okrjepa na cilju.

Video: Najava u HTV emisiji Dobro jutro Hrvatska

Ognjen Golubić, TV voditelj i triatlonac, prijatelj C2C Gravela, ovih je dana u svojoj emisiji Dobro jutro Hrvatska na Hrvatskoj televiziji objavio kratku video najavu gravel maratona.

Cijena startnine za gravel maraton: 200 kn

Informacije i prijave: ride-gravel.me

Foto: Siniša Štambuk, On-off.hr (Giant)

Prati nas