29. travnja 2024

Najbrže ukupno vrijeme postigao je slovenski kadet Ažbe Kalinšek. U eliti su se iza Kohuta plasirali Maurer i Berginc. U prvom seniorskom nastupu Frane Medić odličan deseti u velikom finalu…

Europski kup u spustu iXS Europski kup u spustu startao je prošlog vikenda na Lošinju pobjedom Slovaka Denisa Kohuta (OSMOS Gravity Team) ispred Nijemca Simona Maurera i Slovenca Luke Berginca (HDR Team) koji je na istoj stazi pobijedio prije dvije godine.

denis kohut
Denis Kohut

Nakon subotnjih kvalifikacija, redoslijed najbrže petorice u nedjelju se okrenuo naglavačke. Prošlogodišnji pobjednik, Kohutov sunarodnjak i ekipni kolega Adam Rojček, koji je bio najbrži u kvalifikacijama i izašao zadnji na stazu, završio je na petom mjestu, a Kohut je pet najboljih ispratio iz vrućeg stolca za vodećega.

Frame Medić se pokazao kao najbrži hrvatski predstavnik na naslovnoj fotografiji te je u svom prvom međunarodnom seniorskom nastupu zauzeo deseto mjesto u velikom finalu. Čestitamo!

U ne prejakoj ženskoj konkurenciji pobijedila je Amerikanka Abigail Hogie (Beyond Racing) ispred Švicarke Delphine Bulliard (Verbier Racing) i Talijanke Asie Sirolla (ASD Morenic tim).

abigail hogie

Simone Leo iz Trsta (Team Bike O’Clock), potpomognut slovenskim Wolf Racing Teamom, pobijedio je u juniorima ispred Nijemaca Lina Neumanna (Chili Racing Brigade) i Slovenca  Anžeta Kofjač (KK Završnica).

Najviše je iznenadio slovenski kadet Ažbe Kalinšek (MTB Trbovlje), koji je kao iu kvalifikacijama  iu finalnom nastupu bio brži od cijele elite kategorije. Kohuta je pretekao za dobru sekundu. U njegovoj kategoriji Britanac Stan Nesbit (Unior-Sinter Factory Racing) završio je probušenom gumom, a nažalost s teškim padom se od utrke oprostio Max Žvegla (Bikehanic – Lumar). Sa staze su ga odvezli na liječnički pregled u Rijeku.

Rezultati finala

Rezultati muškog superfinala

Sljedeća utrka na rasporedu je od 21. do 23. lipnja u švicarskom Lenzerheideu.

www.ixsdownhillcup.com

Fotografije Sebastian Gruber/Racement

Pročitaj i
#iXS Cup

Prati nas