10. rujna 2021

U nedjelju je na zagrebačkom Bundeku održano drugo izdanje gravel vožnje s elementom potjere i dobrotvornim karakterom…

Prošli vikend, u nedjelju 5. rujna, na nepreglednim makadamima južno od Zagreba održano je drugo izdanje vožnje Gravelman. Nije riječ o pravoj utrci već ne naglasak na humanitarnom karakteru događaja. Naime, na ovom događanju natjecatelji bježe od potjere i tako sudjeluju u dobrotvornom prikupljanju kuna za udrugu Crveni Nosovi

Oni koje potjera (koja starta s hendikepom) ne uspije uloviti u stotinjak kilometara vožnje automatski pridonose fondu koji se prikuplja za udrugu.

Gravelmani 2021

  1. Matej DRINOVEC
  2. Mario SAJKO
  3. Gregor SIKOŠEK
  4. Tomislav KATALENIĆ
  5. Peter VESEL
  6. Marin DEKOVIĆ
  7. Rok PAJEK
  8. Timotej BANOVEC
  9. Saša JEFTINIĆ
  10. Vedran TRCOL
  11. Tomislav LEDER
  12. Ivo FRANIĆ
  13. Bosko PETROVIĆ
  14. Ivan MILUN
  15. Bernard DRINOVAC
  16. Damjan ROBEK
  17. Saša VIDOVIĆ
  18. Siniša ŠTAMBUK
  19. Slobodan PETROVIĆ
  20. Ivan RUŽMAN
  21. Silvio LONČARIĆ

Potjera

Potjeru su ove godine činili poznati olimpijac i veslač Martin Sinković, bivši hrvatski profesionalni biciklist i sadašnji trener Matija Kvasina te njegov brat Filip Kvasina, također profesionalni biciklist. Mia Radotić bila je jedina lovkinja u potjeri, a poziv u elitno društvo potjere stekla je kao višestruka nacionalna prvakinja i reprezentativka u cestovnom biciklizmu. Tu je bio i Matija Meštrić, aktualni nacionalni prvak u olimpijskom krosu. Lorenzo Marenzi bio je predstavnik ekipe Meridiana Pro Cycling kao aktualni profesionalni vozač.

Za međunarodni karakter potjere pobrinula su se dva lovca iz Slovenije: Miran Kovačić i Rok Golob, izrazito jaki amateri/natjecatelji koji nerijetko pobjeđuju na regionalnim utrkama.

Sudeći po sastavu potjere sudionici(e) nisu imali nimalo lak zadatak, a status Gravelmana izborio je 21 vozač, ulaskom u cilj ispred potjere.

Humanitarne donacije

Kroz odvožene kilometre, svi natjecatelji zajedno skupili su 6005 kn donacija za klaun doktore – Crvene nosove i time pomogli radu udruge, a ponajviše djeci kojoj oni uljepšavaju dane kroz svoje aktivacije u hrvatskim bolnicama.

Osim same utrke program su obogatili i partneri događanja. Izdvajamo Keindl Sport (generalni sponzor), Decathlon Hrvatska, Bim-bike (KTM), Garmin Hrvatska, Bonk cafe&bikes i Rog Joma, a koji su svojim prisustvom obogatili festivalski dio događanja i osigurali vrijedne nagrade natjecateljima.

Drugo izdanje utrke potvrdilo je da koncept ima veliki potencijal te da treba raditi na uključivanju više ljudi u ovaj način bicikliranja. Kroz dobrotvorni dio, odličnu organizaciju, izazovnu stazu i zanimljiv koncept koji spaja zvijezde iz sporta i amatere vjerujemo da ovo događanje može prerasti u neizostavni dio biciklističke ponude grada Zagreba ali i šire.

Više o…
#Gravelman

Foto: Organizator / Samir Cerić Kovačević

Prati nas