DH Tršće, Unior Downhill Cup
24. kolovoza 2020

Nažalost, zbog nove odluke slovenske Vlade o sprječavanju širenja COVID-19 koja nameće karantenu za povratak iz Hrvatske, spust u Tršću (nac. prvenstvo i kup RH) neće se računati za bodovanje u seriji Unior Downhill Cup…

Zbog uvrštavanja Hrvatske na crveni popis zbog broja infekcija i s time povezanim ograničenjima na graničnom prijelazima, bili smo prisiljeni isključiti utrku DH Tršće (u nedjelju, 30. kolovoza iz Unior Downhill Cupa 2020.

Budući da nismo pronašli odgovarajući zamjenski datum, a ne možemo jamčiti da će situacija biti bolja u kasnijim terminima, organizatorom smo odlučili da će se utrka na taj datum održati kao nacionalno prvenstvo i kup Hrvatske u MTB spustu. Zbog značajno otežanog sudjelovanja slovenskih biciklista, utrka se ne može uzeti za bodovanje serije Unior Downhill Cup ili slovenskog nacionalnog kupa u spustu. Također bi bilo otežano za članove organizacije serije.

Dekretom se u iznimnim situacijama dopušta povratak u Sloveniju bez karantene, ali pod uvjetom predočavanja negativnog test na COVID-19. Iznimke uključuju profesionalne sportaše i njihovu pratnju te delegate ili suce koji će sudjelovati na službenim natjecanjima međunarodnih sportskih organizacija u Hrvatskoj.

Svakako pozivamo sve ekipe ili pojedince na sudjelovanje na DH Tršće 2020. O uključenju utrke u seriju  Unior Downhill Cup 2021. razgovarati ćemo na kraju sezone.

Unior Downhill Cup nastavlja se i završava 12. rujna na Soriškoj planinari s utrkom DH Sorica.

www.uniordownhillcup.com

Fotografija Matej Damijanić @damijanicphotography

Pročitaj i
DH Visit Pohorje Report: Očekivani austrijski trijumf
DH Tršće Report: Vunjak najbrži, Topol okrunjen u Kupu

 

Prati nas