Helter Skelter
9. svibnja 2021

Na trećoj izvedbi maratonske vožnje iznad Rapca jučer je ukupno najbrži na duljoj trasi bio Austrijanac Soukup. Startalo je ukupno 257 natjecatelj(ic)a…

Sunčano vrijeme, izvrsna atmosfera, međunarodna konkurencija i dupkom pun startni prostor obilježili su jučer prvi ovogodišnji MTB maraton iz serije Husqvarna Adria Bike Challenges u Rapcu. Uz nekoliko novih ruta iznad  Bike Centra Rabac, ovogodišnja izvedba bio je unekoliko drugačijija od prethodnih, no zasigurno ne manje zabavna. Dvije trase i čak 257 natjecatelja na startu.

Duga trasa (62,4 kilometra i 1605 visinskih metara uspona)

Muškarci

Gregor Dimic bio je najbrži u muškoj kategoriji (16 do 39 godina) te drugi u apsolutnoj klasifikaciji, iza najboljeg veterana. Trasu je prevalio za dva sata, 51 minutu i 11 sekundi te je  prestigao Mateja Lovšeta za više od pet i pol minuta. Đani Simčić je zauzeo je treće mjesto s vremenom od 8 minuta i 39 sekundi. U muškoj kategoriji utrku je završilo 39 natjecatelja.

Žene

Medalje su podijelile tri najhrabrije koje su krenule najdužom rutom (podsjećamo, u ovoj vožnji sudionici usred staze biraju hoće li voziti dulju ili kraću varijantu, pa to ustvari niti nije utrka). Pobijedila je Austrijanka Angelika Tazreiter, a za njom su u cilju ušle Paula Vrdoljak i Mirna Majstorović.

Master

Dulju trasu završila su dvadeset i dva mastera, a najbrži je bio Austrijanac Christoph Soukup, ujedno i apsolutni pobjednik. Drugo i treće mjesto pripalo je uigranim kolegama Mitji Tanciku i Marku Fržopu, koji nastavljaju svoje izvrsne nastupe i nakon utrke 4 otoka. Njihov zaostatak za pobjednikom bio je nešto više od pet minuta.

Grand master

Konačno, utrka za Petera Vesela, koji je zbog ozljede ekipnog kolega morao prerano završiti utrku na četiri otoka. Ovaj put uvjerljiva pobjeda za afričkog lava, koji je iza sebe ostavio Relvisa Glavića i Aleša Bobena.

Mario Pustijanac

Kratka trasa (31,3 kilometar i 1001 visinski metar uspona)

Muškarci

Šezdeset i dva vozača završilo je vožnju ovom trasom. Najbrži je bio Matej Skuzin koji je nadmašio Ivana Peruška i Luku Horvata.

Žene

Karmen Škiljić uvjerljivo je slavila u ženskoj kategoriji. Drugo mjesto osvojila je Čehinja Anna Lužna s 13 minuta zaostatka, a treće mjesto Maja Bonačić s dvije minute više.

Master

Švicarac Erik Vilegen bio je prejak za konkurenciju i slavio je s gotovo sedam minuta prednosti u odnosu na drugoplasiranoga Davora Ružića. Ivan Tečić osvojio je treće mjesto.

Grand master

Iztok Kuret – Izo letio je kratkom rutom i za više od dvije minute pretekao najbližeg konkurenta Borisa Bastu. Treće mjesto pripalo je Dariju Radmanoviću koji je zaostao 17 minuta i 20 sekundi. Sudjelovalo je trideset natjecatelja.

E-bike

Adria Bike uključuje i kategoriju e-bicikla. Na startu je bilo jedanaest “električara”, a najbrži je bio Marko Svenda. Pratili su ga i Mladen Marković i Goran Protega.

Rezultati

Fotografije: Organizator

Pročitaj i
Najavljujemo: Husqvarna Adria Bike Challenges starta u Rapcu

Prati nas