Kolesarjeve sanje, Santa Cruz
25. prosinca 2021

Ako u tebi čuči barem mali djelić brdskog biciklizma, ako si imalo povezan(a) s industrijom, onda tvornica u Kaliforniji možda krije posao iz snova?

Marku Santa Cruz osnovali su 1993. godine Rob Roskopp, Mike Marquez i Rich Novak. Kasnije su udružili snage s biciklističkim inženjerom Mikeom Marquezom i dizajnerom Tomom Morrisom. Tako je nastao prvi fully okvir Tazmona, s 80 milimetara hoda na stražnjem dijelu. Santa Cruz je vrlo dobro poznat po modelima  5010, Blur, Tallboy, Hightower, Megatower, Nomad, Highball, Jackal, Stigmata, V10, Heckler, Bantam, Bullit, Nickel, Super 8… Uostalom, tu je i marka posvećena nježnijem spolu – Juliana.

U 2015, Santa Cruz je došao pod okrilje nizozemske holding tvrtke Pon. Sjedište tvrtke je još uvijek u Santa Cruzu, glavnom gradu istoimenog okruga u Kaliforniji.

Idemo delat’

Želite li sastavljati obruče? U Santa Cruz ih najspretniji sastave za osam minuta! Želiš li izrađivati okvire? U mnoge fully modele ide više od 40 vijaka! Želiš li biti skladištar? Nema problema, posao je vrlo dinamičan. Želiš li raditi u razvojnom centru? Imaju i to, a pronašla bi se još pokoja cool pozicija. A tvornica? Pa, više je manufaktura. Istinsko ostvarenje snova. Samo, o plaćama ne znamo ništa.

Video: Carbon Chameleon

Svakako najbolji „glazbeni” video među biciklističkim markama. Nešto manje trashy od originalnog sastava Culture Club i pjevač Boy Georg iz 1983. Video je napravljen u čast tvrdog ugljičnog modela Chameleon.

Santa Cruz Online: santacruzbicycles.com.

Na naslovnoj ilustraciji je prvi serijski okvir kalifornijskog brenda, model Tazmon.

Prati nas