Kolesarjeve sanje, Atherton Bikes
29. siječnja 2022

Najpoznatija spustaška obitelj svih vremena. Braća i sestra Atherton i njihova istoimena marka DH i enduro bicikala…

Od računalnog crtanja preko 3D printa, ručnog spajanja okvira, do konačnog proizvoda, po mjeri sastavljenog bicikla. Ovaj pua gledamo all mountain model Atherton Bikes AM.150.

Što je zajedničko Rachel, Geeju i Danu? Prezime, ali i činjenica da su na utrkama skupili pobjeda od bilo koje biciklističke obitelji do sada. Vode vlastitu ekipu Atherton Racing, njihova marka uskoro će obilježiti dva desetljeća, a treću godinu zaredom izrađuju bicikle pod istom markom.

Ukratko: Atherton Bikes

Piers Linney (Dragon’s Den) pridružio se braći i sestri kao suosnivač novoosnovane tvrtke Atherton BikesU priču se uključila i ekipa iz tvrtke iz Robot Bike Co.

Ed Haythorntheaite – bivši Danov mehaničar iz 2006., Ben Farmer i Andy Hawkins (oba dolaze sa znanjem o svemirskoj tehnologiji i formuli 1) stručnjaci su za proizvodnju kompozita i dodataka te majstori 3D ispisa. Ovakav je pristup posebno važan s obzirom na potpunu prilagodbu svakog okvira zasebno.

Svoj doprinos dao je i stručnjak za suspenziju Dave Weagle. Ekipa uz pomoć najnovije tehnologije kreira istinski vrhunske okvire.

Njihove modele potraži na: Athertonbikes.com.

Prati nas