Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
28. studenoga 2021

Zimska, vodoodbojna i vjetrootporna jakna nudi veliku praktičnost te iznenađujuće velik izbor funkcionalnosti. Vožnja u hladnim uvjetima u njoj je puno ugodnija!

Decathlonova zimska jakna Rockrider ST 500 na prvi pogled ne odaje mnoštvo funkcionalnosti i opcija koje u sebi krije. Ova lagana jesensko / zimska jakna dolazi u tri boje i nudi adekvatnu zaštitu od kiše, snijega i vjetra.

Deblji vodoodbojni sloj koji štiti od vjetra strateški je postavljen na prsa i na gornju stranu rukava. Jakna na taj način štiti od elemenata upravo na mjestima na kojima je to najpotrebnije. Prozračne površine smještene na leđima i bokovima pak odlično prozračuju gornji dio tijela prilikom vožnje.

Funkcionalna zimska jakna

S donje strane i na rukavima jakna odlično štiti od ulaska hladnoga zraka, no preporučamo da oko vrata ipak omotate buff, jer je ovratnik nešto širega kroja, kako bi mogao prihvatiti eventualnu dugu termo majicu ili jaknu u prvome to jest drugome sloju.

Mada je jakna deklarirana za korištenje pri temperaturama između pet i petnaest stupnjeva celzija, naš je zaključak da najbolje funkcionira na temperaturama nižima od šest, sedam stupnjeva. Pogotovu kada je riječ o vožnji usponima. Iz vlastitoga iskustva mogli bismo je deklarirati kao optimalnu za korištenje pri temperaturama od nula do deset stupnjeva.

Odlične opcije držanja pribora i hrane

Korisna će biti i, naravno, na temperaturama ispod točke smrzavanja, ukoliko ispod nje odjenete termo majicu ili jaknu, preko potkošulje ili majice kratkih rukava.

Jedan od najboljih momenata od ove jakne svakako su brojni džepovi. Na prsima i donjem dijelu leđa je smješten po jedan džep sa zatvaračem, predviđen za držanje mobilnog telefona, to jest novčanika ili ključeva. S lijeve i desne strane smještena su tri manja mrežasta džepa za držanje hrane, ambalaže i multipraktik alata.

Spomenuti ćemo i svojevrsno krilo smješteno na donjem dijelu leđa koje služi za grijanje lumbalnog dijela pri velikoj hladnoći te zaštitu od prskanja prilikom vožnje po kiši i blatu. Krilo je moguće zataknuti ispod jakne i jednostavno ga izvući u slučaju potrebe.

Cijena ove jakne uistinu je vrlo povoljna. Za iznos za koji ćete kod drugih trgovaca dobiti u najboljem slučaju jednoslojnu laganu kabanicu, Decathlon nudi pravu zimsku jaknu sa zaštitom od vjetra i kiše i s velikim izborom džepova.

Info: Rockrider ST 500 decathlon.hr/mtb-jakna-st-500-muska; Cijena: 389 kn

Zimske rukavice Triban 900

Uz jaknu ST 500 uparili smo zimske biciklističke rukavice Triban 900 koje su deklarirane za uporabu pri temperaturama koje se kreću oko nule.Zahvaljujućidonjem sloju, podstavi od fleecea (poliesterski materijal se zove Softermic) doista dobro štite od hladnoće i vjetra, čak i prilikom duljih spustova.

Vanjski materijal je vodoodbojan i odlično štiti od kiše i polijevanja. U kombinaciji sa zimskom jaknom Rockrider ST 500 rukavice učinkovito štite od hladnoće i vlage tijekom jesensko – zimskih vožnji.

Info: Triban 900 decathlon.hr/biciklisticke-rukavice-900; Cijena: 229 kn

Pročitaj i
Prvi pogled: Rockrider XC500


Foto: MTB.HR

Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas