Kona Wah Wah
7. siječnja 2021

Rasprava o tome jesu li platformske pedale bolje od pedala sa sustavom za ukopčavanje traje još od dolaska SPD patenta na tržište. Kona u segmentu flat pedala ima vrlo zanimljivo rješenje s tankim i stabilnim kompozitnim kućištem…

Inspiraciju za naziv ovog modela Kona je potražila u svijetu električne gitare i tako je naglasila „otkačenu“ i buntovničku stranu gravitacijskog biciklizma. No, za razliku od gitarista, u čijem je svijetu korištenje Wah Wah efekta rezervirano za one najvještije, u svijetu MTB pedala pojam Wah Wah znači pristupačnost i široke mogućnosti kako za vrhunske, tako i za rekreativne vozač(ic)e.

Kona Wah Wah svakako spada među tanje pedale dostupne na tržištu što je vrlo poželjna osobina, i to ne samo zbog manje težine, već i zbog preciznosti, kada je potrebno u vožnji „pogoditi“ pedalu.

Kompozitna platforma

Wah Wah 2 u svom prirodnom habitatu – montirana na Konu Process

Prva iteracija pedale Wah Wah dolazila je s metalnim kućištem, dok „dvojka“ ima kućište od kompozita (najlon ojačan staklenim vlaknima) što ne donosi samo prednosti u fizičkom dizajnu, već i bolje mogućnosti bojanja, što su u Koni itekako iskoristili. Na izboru su pedale u ljubičastoj, neon zelenoj, crvenoj, narančastoj… Ali i u crnoj, za one koji ne vole upadljivost.

Uporaba Kone Wah Wah ne mora biti ograničena samo na enduro, spust ili BMX, već ova pedala može funkcionirati u gradskoj vožnji, bikepackingu… U bilo kakvom obliku biciklizma u kojemu nije potrebna SPD pedala.

Kona Wah Wah 2: Specifikacija

Dimenzije: 120 x 118 x 13 mm
Težina: 360 g (par)
Broj pinova: 14
Cijena: 489 kn
Info: ciklo-centar.hr

Foto: MTB.HR

Prati nas