28. svibnja 2022

Prava bikepacking zvijer s okvirom od čelika, vrlo širokim gumama i puno opcija za prihvat nosača opreme i prtljage. Prijenos snage i mijenjanje brzina riješeni su modernim 1×12 sustavom, a hidraulične disk kočnice rade u svim uvjetima…

Model Unit X prvi je odabir brojnim bikepacking entuzijastima jer osim funkcionalnost i brojnih opcija prihvata nosača opreme i prtljage nudi i vrlo učinkovitu vožnju zahvaljujući modernoj, agresivnoj geometriji okvira.

Čak i bez toga ovaj bi model lako stekao kultni status jer je baziran na odličnom čeličnom okviru od stanjenih cromolly cijevi Reynolds, a opremljen je modernim komponentama poput 1×12 prijenosa Shimano Deore.

Za udobnost i prianjanje tijekom vožnje zadužene su WTB 29+ gume, a sve nadopunjuju hidraulične kočnice Shimano.

Unit X postao je kultni favorit među zagriženim ljubiteljima Kone. Vjerojatno zbog Cromoly okvira. Možda i zbog činjenica da je to bikepacking čudovište, ili zbog 12-brzinskog pogona SRAM SX Eagle, ili modularni prihvati koji omogućavaju preinake u jednobrzinca. Možda zato što ga kruta vilica čini pravim klasikom. Možda nikada nećemo znati zašto je Unit X tako popularan model, ali možemo samo nagađati da je to zato što je jedan od najpraktičnijih strojeva u našoj ponudi.

Kona Bicycles

Najvažnije značajke

  • Okvir: Reynolds 520 Butted Cromoly
  • Vilica: Kona Plus fork 110mm spacing
  • Mjenjač: Shimano Deore 12x
  • Kočnice: Shimano MT410 Hydraulic
  • Sjedalo: WTB Volt
  • Gume: WTB Ranger TCS 29×2.6″
  • Kotači: WTB ST i30 TCS 2.0 / glavčine Formula

Cijena: 9.999 kn (popust 25,2%)

Više informacija i online naručivanje: ciklo-centar.hr

Pročitaj i
Prvi pogled: Kona Process 134 DL 29
Prvi pogled: Kona Process 153 DL 29
Prvi pogled: Kona Process 153 i 134 2021

Foto: MTB.HR

Prati nas