Gravaa
“On-off
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
25. siječnja 2021

Misliš da nam tehnologija više ne može ponuditi ništa novo? Regulacija tlaka u gumama tijekom vožnje i eliminacija potpuno praznih guma. Nizozemci su napravili obruče koji ti omogućavaju upravo to…

Novi sustav koji je razvila tvrtka Gravaa koristi minijaturnu pumpu montiranu u držač upravljača, i omogućuje promjenu tlaka u gumama. I to tijekom vožnje! Korištenjem ove vrste sustava možete dodati pritisak baš u trenutku dok voziš po tvrdoj podlozi, ili smanjiti tlak kada je površina pod tobom mekša.

Tvrtka Gravaa tvrdi kako njihov sustav može riješiti problem manjih gumidefekata, to jest u slučaju tlaka u gumi ispod željenog (zadanog), sustav će ga automatski podesiti .

Obruči Gravaa

Karbonski obruči, glavčine u vlastitoj proizvodnji i minijaturne zračne pumpe s integriranom sklopkom koje se pogone samim okretajem kotača, osnova su sveobuhvatnog sustava koji te neće iznevjeriti na terenu. Sustav je moguće i držati isključenim.

Kako radi? Tlačna cijev prolazi od glavčine do ventila na obručuSenzor nadzire trenutni tlak u gumama. Za kontrolu rada je potreban višenamjenski uređaj ili biciklističko računalo koje koristi ANT + protokol.

Prednosti:

  • Provjera tlaka u gumama tijekom vožnje.
  • Brže pedaliranje na različitim terenima.
  • Izravnavanje tlaka ovisno o podlozi.
  • Pumpu ili CO2 patrone više ne moraš nositi sobom.
  • Sustavom i tlakom može se upravljati putem ANT + protokola na bilo kojem biciklističkom računalu.

Naravno, Gravaa nije pionir na ovom području, jer takva rješenja već poznajemo u automobilskoj industriji. U biciklističkoj industriji prva su se na terenu 2015. godine upisala tvrtka White Crow. Njihov je sustav bio mehanički i vrlo težak, jer je svaka glavčina bila teža za 350 grama nego inače, a svaki obruč k tome je imao komoru tešku oko 200 grama. Težina sustava Gravaa još nije objavljena, niti je poznata cijena, jer će proizvod biti tek predstavljen u narednim mjesecima.

Više o sustavu potraži na gravaa.com.

Fotografije proizvođač

“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas