16. srpnja 2019

Bianchi će uskoro na tržište lansirati sasvim nove e-MTB modele. Linija T-Tronik nudi se u tri osnovna modela koji se razlikuju u materijalu i vrsti okvira (karbon ili aluminij) te, naravno, komponentama

Talijanski Bianchi priključio se rastućem trendu ponude električnih bicikala i predstavio je novu liniju e-MTB bajkova, modele T-Tronik. Riječ je o kombinaciji modela sa punom suspenzijom i hard-tail modela, različitih namjena i materijala, različitih cjenovnih razreda.

 

Najskuplji i (geometrijom) najagresivniji model je T-Tronik Performer koji s novim motorom Shimano STEPS E8000 (tri režima rada: Eco, Trail i Boost, 250 W i 70 Nm) i moćnijom baterijom kapaciteta 630 WH može podržati dulje vožnje. Novi motor nudi i novu funkciju Walk Assist koja se aktivira prilikom guranja bicikla. Fox vilica i amortizer (150-160/140 mm) daju dovoljno hoda za trail ili enduro vožnju. Prednji trokut okvira je karbonski, a stražnji trokut je aluminijski.


Bianchi T-Tronik Performer

Model u cjenovnoj srednjoj klasi je aluminijski full-suspension T-Tronik Rebel s Bianchijevim tvorničkim (u okretnom momentu moćnijim) motorom od 250 W i 85 Nm (pet režima rada) i baterijom jednakog kapaciteta od 630 WH. Geometrija je malo manje agresivna, što znači da je vozač u uspravnijem položaju. Naime dok model Performer ima kut vilice od 66 ili 65,3 stupnjeva, ovisno  o visini pogona, model Rebel ima fiksni kut prednje vilice od 66 stupnjeva. I cijev sjedala je kod modela Rebel uspravnija za pola stupnja. Također dolazi s Foxovom vilicom i amortizerom.
 

Bianchi T-Tronik Rebel

Cjenovno najpovoljniji je aluminijski hard-tail model T-Tronik Sport koji dolazi s istim tvorničkim motorom, ali ostale komponente su iz nižeg razreda. Baterija ima kapacitet od 504 WH, vilica je Suntour, a njen hod je 120 mm.Bianchi T-Tronik Sport

Bianchi je relativno novo ime u svijetu e-bicikala (već od ranije nudi i cestovne e-bicikle), no na ovim je modelima primijenjen niz rješenja i tehnologija razvijenih u proizvodnji bicikala. Primjerice Flip Chip kod modela Performer je adapter na linku stražnje suspenzije (kompatibilne sa sustavom Fox Live Valve) kojim se podešava visina bicikla, a kut vilice se mijenja za 0,7 stupnjeva. Tu je i rješenje Top Tube Impact Protection koje sprječava udaranje ručica kočnica u gornju cijev okvira. Modeli Perfomer i Rebel mogu primiti kotače s obručima / gumama 29 x 2,6 ili 27,5 x 2,8.

 

Zanimljive su i kombinacije boja. Naime modeli T-Tronik nisu u ponudi samo u standardnoj Bianchijevoj zeleno-crnoj kombinaciji, već i u kombinacijama crne i sive te crne i crvene. Sva tri modela dolaze u varijantama koje se razlikuju ne samo po bojama već i po komponentama (SRAM ili Shimano).

 

Linija Bianchi T-Tronik uskoro će biti dostupna u ponudi Keindl sporta: https://keindl-sport.hr/

Foto proizvođač

Prati nas