Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
11. svibnja 2020

Giantov enduro adut dovoljno je raznovrstan, ali i otporan da može podnijeti Nikoline brutalnosti…

Nikola Klačinski više ne trenira aktivno i ne utrkuje se ozbiljno, no u svojoj garaži drži ozbiljnu „zvjerku“ s kojom može kad poželi izaći na neku od obližnjih staza na Medvednici.  Bivši nacionalni prvak u MTB spustu i reprezentativac danas se bavi profesionalnim video snimanjem, a kada mu to dozvole obveze otisne se na trailove na svom enduro bajku Giant Reign 2 iz 2019.

„Kao klinci uvijek smo bili na biciklima, i kako živimo u podsljemenskoj zoni, naše avanture odlaska na off road vožnje su bile aktualne još od malih nogu, pa smo tako u lokalnoj šumi i krenuli s pokušajima spuštanja po šumskim putevima, pa kada nam je to postalo nedovoljno počeli smo malo po malo s eksperimentiranjem, i sve tako do trenutka kad sam se prvi put okušao na nekoj utrci i učlanio tada u BK Mamut, mislim da je to bilo 2008 a utrka je bila na Bjelolasici“, sumirao je Nikola svoje početke.

Garaža Nikola Klačinski Giant Reign

Model: Giant Reign 2 2019, veličina M 

„Bicikl  koji trenutno imam je 2019 Giant Reign, odgovara mi jer je to all around bike, kako sam trenutno van utrkivanja i nekog ozbiljnijeg treniranja, nažalost nemam vremena imati više bicikala za različite discipline 🙁 Želio sam zbog toga pronaći sebi najpovoljniju odnosno best buy opciju! Naravno Giant Hrvatska je izašao u susret tako da je Reign pila za sve. Its not a ride, its a rider 😀 

Upgrade: Giant Reign

„Upgrade je bitan pogotovo za moj stil vožnje, to znači dovoljno moćne kočnice, rotori također, volan koji odgovara vozaču, naravno wheel set koji je čvršći za malo robusniju vožnju. Suspenzija je isto važna, no kako se ne natječem ostao sam na stock opremi, jer kad znaš dobro podesiti suspenziju nemaš brige ukoliko je zadovoljena i druga važna stvar, a to je pozicija tijela na biciklu. Možeš imati najbolju suspenziju na svijetu, no ako nemaš dobru poziciju tijela, i ne znaš raditi s tijelom na biciklu, nema te opreme koja će ti pomoći.  

Dodatna oprema? Kaciga, štitnici obavezno! Ovisno o načinu vožnje to može biti integralna kaciga ili ona otvorenog tipa za XC i Enduro vožnje, zatim rukavice, štitnici za koljena i leđa kad je downhill u pitanju. A od gadgeta ništa, ustvari lažem, tu i tamo ‘upalim’ Stravu, čisto da vidim koliko sam loš u odnosu na nekada, no to ne znači da se neće popraviti situacija ?. 

Garaža Nikola Klačinski Giant Reign

Specifikacije:  

Okvir: Giant Reign 2 2019 M
Vilica: Rock Shox Yari RC DebonAir 160mm
Shock: Rock Shox Deluxe ultimate R 160 mm
Kočnice: Shimano Saint 208/185 mm
Prijenos: Shimano XT 1×11
Upravljač: Funn Fatboy 30mm
Držač upravljača: Truvativ Descendant 40mm
Gripovi: DMR deathgrip soft
Kotači: DTswiss E 512 27,5
Pedale: Nukeproof electron EVO

Garaža Nikola Klačinski Giant Reign


Pročitaj i:

Garaža: Pavao i njegov Cube Elite C:68 SL
Garaža: Anin Giant Anthem 29 2
Garaža: Bruno i njegov Megamo cx Limited Edition 2020
Garaža: Mario i njegov Trek Supercaliber 2020 
Garaža: Kristinin Scott Spark RC 900 World Nino LTD 2020 

Foto: Privatna arhiva N. K.

“On-off
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas