11. studenoga 2020

Lijepo vrijeme privuklo je u nedjelju na drugo kolo XCLD u Stankovce čak 249 natjecatelj(ic)a iz svih kategorija. Bruno i Sabina potvrdili su dominaciju iz prvog kola…

U nedjelju je na trasama u okolici Stankovaca održano drugo kolo u novoj sezoni XC Zimske lige Dalmacije, s rekordnim brojem natjecatelj(ic)a, njih 249. Startalo je njih 168 u odraslim kategorijama, te 63 u dječjim, početničkim.

Sabina Rzepka (desno)

I opet Paškalin i Rzepka

U ukupnom poretku, baš kao i u prvom kolu održanom u Otoku kod Sinja, najbrži je bio Bruno Paškalin koji je 27,5 km trase prešao za 58 minuta i 29 sekundi, uz prosječnu brzinu od 28.2 km/h. U ukupnoj ženskoj konkurenciji svoj je rezultat iz prvog kola ponovila Sabina Rzepka kojoj je trebalo jedan sat i 04:34, uz prosječnu brzinu od 25.5 km/h.

Dinamična i uzbudljiva staza

Svi se slažu da je staza bila brza, dinamična i uzbudljiva, sastavljena od raznih podloga, širokog makadama po zemljanoj podlozi, sitnog kamena uz autoput koji je pod naletima vozača često frcao okolo, do laganih uspona na brdo… Bilo je i spusta po oštrom kamenu te single tracka u dužini od 4km koji nije dopuštao predah. Uglavnom, svakih 700 – 800 metara trase nudilo je drugačije iskustvo. 

Vozače je posebno očarao novi dio staze (singl / twin) kojega je ekipa iz BK Aks posebno pripremila za ovu godinu, gdje su natjecatelji gotovo cijeli kilometar vozili kroz “tunele” pod stablima.

Start jedne od početničkih kategorija

Rezultati po kategorijama dostupni su ovdje.

Pročitaj i
XCZLD XCO Vučja staza Report: Paškalin i Rzepka slavili u prvom kolu

Foto: Denis Peroš

Prati nas