6. lipnja 2019

Na četvrtoj ovogodišnjoj utrci za SloXcup Cup u Kočevju snage je odmjerilo 266 natjecatelj(ic)a. U elitnim kategorijama pobjednici su bili Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing) i Daniele Braidot (CS) Carabinieri). Fran Bošnjak (BBK Šišmiš) opet se popeo na postolje u jakoj konkurenciji

Na četvrtoj ovogodišnjoj utrci za SloXcup Cup u nedjelju je u Kočevju snage odmjerilo 266 natjecatelj(ic)a. U elitnim kategorijama pobjede su ostvarili Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing) i Daniele Braidot (CSCarabinieri). Fran Bošnjak (BBK Šišmiš) opet se popeo na postolje, na drugo mjesto u jakoj međunarodnoj konkurenciji!

 

Prijepodne je bilo rezervirano za mlađe kategorije, a kasnije su se na velikom krugu, dugom 4100 metara, natjecale ženske i muške seniorske i juniorske kategorije.

 

Očekivano, u konkurenciji 13 natjecateljica slavila je Tanja Žakelj, koja je u nekoliko izmjenjivala prvo i drugo mjesto s austrijskim suparnicom Corinom Druml (KTM MTB Factory Team), no potonja se kasnije povukla na drugo mjesto te je u cilj ušla sa zaostatkom od 2 minute i 12 sekundi.


Tanja Žakelj

Žakelj, za koju se očekuje da će sudjelovati u najmanje dvije utrke slovenskog kupa, rekla je o svojoj vožnji: “Jako mi se svidjela staza. Dalo se voziti, iako je bilo sklisko. Međutim, nisam htjela riskirati na rock gardenu jer ga prije nisam prošla. Također sam ga zaobišla na pregledu kruga, a čini mi se da tijekom utrke tamo nisam ništa izgubila. Ostali tehnički dijelovi su mi išli super, pod kontrolom. Nisam željela nigdje forsirati, jer sam vidjela da sam brža od suparnica, doduše u početku nikad ne ulazim u pravi trkački ritam. Možda su druge bile mnogo jače na početku. Mogu držati visok tempo tijekom cijele utrke, a na početku ne idem tako brzo. Ova pobjeda mi je i motivacija za budućnost. “

 

U elitnoj muškoj kategoriji najbrži je bio Daniele Braidot (CS Carabinieri){/1}.U kategoriji Elite + U23 natjecao se 31 natjecatelj, a najjača je bila ekipa pobjednika jer je drugo mjesto osvojio Nicholas Pettinà, a četvrto Luca Braidot, koji je imao problema s bušenjem gume. Treći je u cilj došao Talijan Lorenzo Pellegrini (Vallerbike ASD).


Daniele Braidot
 

Fran Bošnjak osvojio je drugo mjesto u kategoriji kadeta, iza odličnog Austrijanca Valentina Reinbachera (AUTOHOME RACING TEAM).

 

Fran Bošnjak – foto: BBK Šišmiš

U kategoriji juniorki pobijedila je Talijanka Letizia Marzani (MERIDA ITALIA TEAM), a do novih UCI bodova došle su Karmen Škiljić (BK Pakoštane, 5. mjesto i  12 bodova) i Jana Filipović (BK Biker (7. mjesto i 8 bodova). Obje su završile utrku u krugu s pobjednicom.

{loadposition inside}

Najbolji po kategorijama

U kategoriji U19W, prvo mjesto osvojila je Letizia Marzani (MERIDA ITALIA TEAM), druga je bila Asia Zontone (ASD JAMS BIKE TEAM BUJA), a treća Tamara Homar (ENERGIJATEAM.COM).

 

Simon Erjavec (CALCIT BIKE TEAM) osvojio je kategoriju Amateri, drugi je bio Alen Tomašev (BC CRIKVENICA), a treći Matej Razingar (KK Završnica).

 

U kategoriji Veterani 1 Primož Jurak (ŠD 2SIMPL) osvojio je prvo mjesto, a slijede Uroš Mikelj (CALCIT BIKE TEAM) i treći Matjaž Budin (MBK ČRNI VRH).

 

U kategoriji Veterani 2 najbrži je bio Mitja Tancik (ENERGIJATEAM.COM), drugo mjesto osvojio je Robert Blaznik (MBK ČRNI VRH), i treće Aleš Rijavec (ENERGIJATEAM.COM).

 

U kategoriji Veterani 3, prvo mjesto osvojio je Peter Vesel (PROADVENTURE-ZIPVITSPORT), drugi je Tine Zupan (SCOTT TEAM), a treći Aleš Boben (MTB TRBOVLJE).

 

U kategoriji Veteranke prvo mjesto osvojila je Ana Podpečan (CALCIT BIKE TEAM), druga Mira Kranjec (CALCIT BIKE TEAM) i treća Martina Utranker (ŠD 2SIMPL).

 

U kategoriji U17 M najbrži je bio Valentin Reinbacher (AUTOHOME RACING TEAM), drugo mjesto osvojio je Fran Bošnjak (BBK ŠIŠMIŠ), a treće Jure Rus (MBK ČRNI VRH).

 

U kategoriji U17W, Elisa Rumac (ASD JAMS BIKE TEAM BUJA) osvojila je prvo mjesto, druga je bila Daša Mlakar (MBK ČRNI VRH), a treća Ema Movrin (ENERGIJATEAM.COM).

 

U kategoriji U15 M, prvo mjesto osvojio je Marcel Gladek (MBK BLACK TOP), drugi je bio Jean Pahor (ENERGIJATEAM.COM), a treći Alan Flocco (ASD TEAM GRANZON).

U kategoriji U15 W prvo mjesto osvojila je Hana Kranjec Žagar (CALCIT BIKE TEAM), druga je bila Ivana Klemenčič (MBK ČRNI VRH, ai treća Tina Smrdel (MBK ČRNI VRH).

 

U kategoriji U13 M Anatol Friedl (GIANT STATTEGG FEDERLEICHT) osvojio je prvo mjesto, drugi je bio Jernej Rudolf (MBK ČRNI VRH), a treći Gašper Štajnar (CALCIT BIKE TEAM).

 

U kategoriji U13W, Meta Tancik (ENERGIJATEAM.COM) osvojila je prvo mjesto, druga je bila Eva Terpin (MBK BLACK TOP), a treća Maruša Terez Šerkezi (CALCIT BIKE TEAM).

 

U kategoriji U11 M najbrži je bio Ruben Friedl (GIANT STATTEGG FEDERLEICHT), drugo mjesto osvojio je Maks Majnik (CALCIT BIKE TEAM), treće Lenart Dejak (ENERGIJATEAM.COM).

 

U kategoriji U11W, prvo mjesto osvojila je Tajda Šoštarko (CALCIT BIKE TEAM), drugo NeŽa Kobal (ENERGIJATEAM.COM), a treće Maša Klarić (BBK ORLOV KRUG).

 

U kategoriji U9 M Tine Mlakar osvojio je prvo mjesto (MBK ČRNI VRH), drugi je bio Lan Rupnik (MBK ČRNI VRH), a treći Žan Šekoranja (CALCIT BIKE TEAM).

 

U kategoriji U9W, prvo mjesto osvojila je Lola Friedl (GIANT STATTEGG FEDERLEICHT), druga Neža Utranker (ŠD 2SIMPL), a treća Kaja Pevec (ENERGIJATEAM.COM).

 

U kategoriji U7 M prvo mjesto osvojio je Patrik Gladek (MBK ČRNI VRH), drugi je bio Tilen Rupnik (MBK ČRNI VRH), a treći Jon Strašek (KD BIKE EK HALOZE 2002).

 

Izbor fotografija i video na prijavim.se

Prati nas