Jana Belomojna
“On-off
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
30. svibnja 2021

Ukrajinka Jana Belomojna i Austrijanac Mario Bair današnji su pobjednici najjače kros utrke u Sloveniji (UCI klasa 1, slovenski SloXcup) održane  u Kočevju. Serija se nastavlja 20. lipnja u Samoboru…

Seniorke

Talijanke Marika Tovo (KTM Protek Dama) i Giorgia Marchet (Team Rudy Project) danas nisu uspjele uhvatiti nadmoćnu Ukrajinku Janu Belomojnu (CST PostNL Bafang), koja se tako uspješno vratila nakon problema s bubrezima zbog kojih je morala propustiti rundu Svjetskog kupa u Češkoj. Na kraju su završile na drugom odnosno trećem mjestu s tri i pol to jest četiri minute zaostatka za pobjednicom. Domaća Tanja Žakelj (Unior – Sinter) dobro je vozila u prvom dijelu utrke, no na kraju je popustila i završila je na četvrtoj poziciji. 

Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš) plasirala se na 11. mjesto.

Seniori

U muškoj seniorskoj konkurenciji odvijala se napeta borba za čelo utrke, u svih šest krugova. Domaći Rok Naglič (Calcit bike team) odlično se borio s najboljima, a neko je vrijeme i vodio s malom prednošću. Pred kraj je Austrijanac Mario Bair (Torpado Ursus) napao i pobijedio, a na drugo mjesto plasirao se pobjednik iz 2019. godine, Talijan Daniele Braidot (CS Carabinieri). Rok je proslavio treće mjesto.

Roko Fržop (BBK Orlov krug) u jakoj međunarodnoj konkurenciji plasirao se na 28. mjesto.

Juniori i juniorke

Odlični rezultati naših juniora. Ivan Okmažić (BBK Orlov krug) i Fran Bošnjak (BBK Šišmiš) zauzeli su treće i četvrto mjesto, petnaest odnosno trideset sekundi iza drugoplasiranog Talijana Mattea Siffredija (Scott Libarna XCO). Pobjedu je odnio Talijan Yannick Parisi (Cicli Lucchini).

Izvrstan nastup Anje Nadu (BK Montes) i drugo mjesto iza nadmoćne Talijanke Sare Cortinovis (Four ES Intl Project).

Dvodnevni format

U dva dana na XC Kočevje natjecalo se gotovo 350 biciklist(ic)a. Zbog velikog broja natjecatelja, organizatori su odlučili održati utrke mlađih kategorija, uključujući do U13, u subotu. Taj su dan nažalost imali lošije uvjete s prilično obilnom kišom. Međutim, danas je sjalo sunce i staza se lijepo osušila.

Svi rezultati na prijavim.se

Sljedeća utrka serije SloXcup održat će se 20. lipnja u Samoboru (UCI C1).

Fotografije Grega Stopar, na naslovnici je Jana Belomojna

“Hervis”
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas