Biznis, KTM
18. siječnja 2024

Visoki jubilej austrijske tvrtke KTM, nova lica u Canyonu i Restrapu, Helen of Troy s malim minusom, Simplon se širi u Švicarsku…

KTM

Austrijski biciklistički div iz Mattighofena ove godine slavi 60. godišnjicu proizvodnje, dizajna i prodaje bicikala. Iako su u posljednjem desetljeću postali jedni od vodećih proizvođača svih vrsta e-bicikala, prvi su predstavili 2009. godine, kod KTM-a još uvijek možete pronaći konkretne “analogne” brdske bicikle! ktm-bikes.at.

Mondraker s novom američkom bazom

Španjolski proizvođač bicikala Mondraker otvorio je nove američke objekte za podršku kupcima i trgovcima u Boulderu, Colorado. Glavni direktor podružnice postao je Chris Bogue, a za marketing će se pobrinuti Eric Richter. Više.

Canyon

Nijemci su zaposlili novog tehničkog direktora. Poziciju je popunio Chad Manuell. Nakon sedamnaest godina Michael Kaiser je otišao s funkcije. Potonji preuzima novu ulogu, odnosno pridružit će se savjetodavnom odboru Canyona. Više pročitaj na bikebiz.com.

Eminent Cycles

Gotovo tri godine nakon bankrota američkog proizvođača bicikala, stečajni upravitelji prodali su na aukciji ostatak njihove imovine, uglavnom okvire za e-bicikle s punom suspenzijom. Eminent Cycles je prije bankrota bio u dugovima od oko 1,4 milijuna dolara. Koliko će postići u aukcijskoj kući Proxibit, još nije poznato, ali se zna razlog stečaja tvrtke – vrijeme je to nakon pandemije koronavirusa. bicycleretailer.com, eminentcycles.com.

Restrap

Brend, koji se uglavnom fokusira na bikepacking, želi biti još prisutniji na međunarodnim tržištima. Trenutno svoje proizvode prodaju u 27 zemalja svijeta, a cilj im je puno veći. Zbog toga je tvrtka sa sjedištem u Leedsu, UK, zaposlila Colina Williamsa, veterana biciklističke industrije koji je radio kao menadžer nekih cestovnih i MTB timova u posljednjem desetljeću, kao svog međunarodnog menadžera prodaje. Pročitaj više o tome.

Helen of Troy

Veliki globalni konglomerat koji posjeduje brendove Braun, Revlon i Honeywell također uključuje Osprey i Hydro Flask, odnosno u svom odjelu prodaje Home & Outdoor. To je povećalo prodaju za 3,1 posto u trećem tromjesečju, no zbog blagog pada prodaje u diviziji Beauty & Wellness, prodaja je na godišnjoj razini pala za 1,6 posto. Klik.

Simplon

Austrijanci šire prodajnu mrežu svojih bicikala u Švicarsku. Sideshore AG sa sjedištem u Wolfhausenu u kantonu Zürich odabran je kao njihov prodajni, servisni i marketinški partner. Sideshore.ch će u drugoj polovici mjeseca krenuti s prodajom bicikala Simplon. Više o tome pročitaj na sazibike.de.

Nukeproof

Iako se zbog “bankrota” SIGNA holdinga, odnosno njihove sportske divizije, još ne zna što će biti s brendom Nukeproof bike – navodno je u njihov portfelj ušao novi vlasnik – posao ide u najboljem redu. stanje što se tiče jamstava, reklamacija i prodaje bicikala, reda i kupaca, barem što se tiče postprodaje, ne bi smjeli biti zakinuti ni za što. Takav je slučaj i sa slovenskim prodavačem marke Nukeproof Wheelbase Shop. wheelbase-shop.com.

Orange Bikes

Prvo su se oprostili od tvorničkog tima, a sada se saznalo da brand Orange Bikes, koji je više od 35 godina sinonim za britanski brdski biciklistički svijet, traži administratora. Što je brend, odnosno njegovog posljednjeg većinskog vlasnika Ashleyja Balla (Bairstows Sheet Metal), koji je 2015. kupio Orange Bikes, dovelo do ove točke, još nije poznato. forbes.com.

Amer Sports

Amer Sports, matična tvrtka ENVE Compositesa i drugih vanjskih marki, službeno je najavila podnošenje inicijalne javne ponude u Sjedinjenim Državama. Amer Sports podnio je povjerljivu IPO (početnu javnu ponudu dionica privatne tvrtke) u rujnu, čime bi se vrijednost tvrtke povećala na 10 milijardi dolara, navodi Bloomberg. Amer Sports također posjeduje brendove Wilson Sporting Goods, Arc’teryx, Atomic, Armada, Louisville Slugger, DeMarini, Sports Tracker i Luxilon. Broj dionica koje će biti ponuđene i raspon cijena za predloženu ponudu još nisu utvrđeni, saopćio je Amer Sports. Podnijeli su zahtjev za uvrštenje svojih običnih dionica na burzu u New Yorku pod oznakom “AS”.

Bulls Bikes USA

Njemačka marka sa sjedištem u Kölnu širi se i izvan Atlantika. Tamo su zaposlili “veterana” biciklističke industrije Roba Kaplana kao voditelja prodaje. Kaplan je radio za Alta Cycling Group, Accell North America, Currie Technologies i Bell Sports. bicycleretailer.com.

Wiggle u stečaju

Britanski internetski trgovac Wiggle, koji je zbog propalog SIGNA Holdinga pao u stečaj, do sada je dobio gotovo devedeset novčanih potraživanja vjerovnika. Najviše duguje Axman Enterprise Co. (£1,615,690.12), Internetstores GmbH (£1,302,143.50) i Ideal Bike Corporation (£1,291,050.58). Među vjerovnicima našao se i Haribo (slastičarnica) koja od Wigglea potražuje više od 20.000 funti. pinkbike.com.

Pročitaj i
Tržište: Nekad najveći slovenski biciklistički centar Bauer zatvorio vrata

Prati nas