Red Bull Media House
22. veljače 2022

Ovogodišnja sezona Svjetskog MTB kupa biti će posljednja u okviru medijske tvrtke Red Bull Media House. Umjesto njih za svjetski MTB će od 2023. brinuti medijska platforma Discovery Sports…

Međunarodna biciklistička unija UCI objavila je kako će Discovery Sports, za koji se očekuje da će biti partner čak osam sezona, preuzeti organizaciju i promociju Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu od 2023. nadalje. Očekuje se da će se ugovor odnositi na sezone 2023. – 2030.

Dakle, krajem ove godine, nakon više od desetljeća suradnje, od Svjetskog MTB kupa se oprašta Red Bull Media House koja jebila je zadužena za produkciju i prijenos slike u većinu zemalja svijeta. Discovery Sports je već lani preuzeo svjetsku enduro seriju EWS i EWS- E. Enduro World Series dostupan je gledateljima putem youtube kanala GMBN. Međutim, nije još poznato kako će se prenositi utrke Svjetskog MTB kupa. Može se dogoditi da gledanje sadržaja više neće biti besplatno. No, nadajmo se da će nas iznenaditi.

Ne zaboravimo da u okviru platforme Discovery Sports djeluju megapopularni TV / video kanali Eurosport i GCN. Više: discoverysports.com.  

Službena izjava Međunarodne biciklističke unije UCI:

„Na nedavnom proširenom sastanku u Montreuxu u Švicarskoj, koji se održao između 10. i 12. veljače, upravni odbor Međunarodne biciklističke federacije UCI-ja odlučio je pokrenuti ekskluzivne pregovore s Discovery Sportsom kako bi organizirao i promicao Svjetski kup u brdskom biciklizmu od 2023. do 2030.

Prijedlog inicijative Discovery Sports koji je UCI odabrao u okviru natječajnog postupka sastoji se od nekoliko grupa. Najprije, one koje se odnose na sport i trgovinu, a zatim i one koje se odnose na produkciju i emitiranje Svjetskog kupa.

Detaljnije informacije o konceptu Discovery Sportsa za daljnji razvoj discipline bit će dostavljene u trenutku potpisivanja ugovora.

UCI zahvaljuje tvrtki Red Bull Media House za produkciju i emitiranje Svjetskog kupa, koje se odvijalo pod njihovim pokroviteljstvom više od desetljeća. Discovery Sports će uskoro kontaktirati sve organizatore koji su izrazili interes za organiziranje utrka Svjetskog kupa u sezoni 2023. i 2024.

Ovogodišnja sezona Svjetskog kupa, koja počinje krajem ožujka, i dalje će biti pokrivena produkcijom tvrtke Red Bull Media House, a utrke će biti prikazane na Red Bull TV-u i kanalu UCI.

Na naslovnoj fotografiji, legendarni komentator Rob Warner i legenda ženskog MTB spusta Tracey Hannah. Fotografija Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

Pročitaj i
Svj. MTB kup 2022.: Lošinj NE, Maribor NE!

Prati nas