Scott marathon
9. veljače 2021

Francuz Pierre Billaud i Španjolka Natalia Fischer prvi su pobjednici u ovogodišnjem MTB kalendaru u Europi! Scott Marathon Mediona održan je u blizini Barcelone…

Događaj Scott Maraton u Medioni pokraj Barcelone otvorio je sezonu brdskog biciklizma. Prvi je na redu bio kronometar u kojem su svi sudionici uživali i patili. Jedva su ga dočekali. Ponovno se okušati u natjecanju bio je glavni cilj vozača. Na izboru su imali trasu od 22 ili 44 kilometra.

U ranim jutarnjim satima, s oblacima iznad njih, biciklisti su startali pojedinačno, poštivali sve sigurnosne mjere i krenuli izazovnom rutom. Trasa u mjestu Sant Joan de Mediona raznolika je, s kratkim i teškim usponima, kombinaciji s dugim tehničkim spustovima.

Kvaliteta natjecatelja nije razočarala, uključujući punu postavuekipe Buff Scott MTB Team te drugim vodeće bicikliste u regiji, kao što su Ever Alejandro Gómez (RR Bikers) te Marlene Degn (KMC- Orbea), koja živi u Barceloni već više od godinu dana.

Scott Marathon – kratki krug

U kratkom krugu najbrža je bila Dankinja Marlene Degn. U muškoj kategoriji slavio je Pau Viladelbosch (Terbikes-Baix Ter). Noemí Moreno (73 Factory-ECO) i Rut Ratera (Kenda Biciocasion-Barcelona) dopunile su žensko postolje, a drugi i treći u kategoriji muškaraca bili su Gerard Llop (Cicles Sans) i Alex Caballero (RR Bikers Club).

Scott Marathon – dugi krug

Na dužoj trasi, tek se nakon prvog kruga rasplamsala borba za vodeće pozicije. Tamo je Pierre Billaud bio najjači i uspio je održati tempo te zaustaviti štopericu s vremenom od 51 minute i 35 sekundi.  José Dias i Hans Becking (obojica Buff Scott MTB) popeli su se na postolje s manje od dvije minute zaostatka i s minimalnom međusobnom razlikom.

U kategoriji žena Natalia Fischer (Scott Fischer) nije imala pravu konkurenciju te je slavila ispred Silvije Rouro (BMC TBelles, Kala) i Arantxe Salvado (Gobik Factory Team).

Sezona se nastavlja

Dakle, započela je sezona MTB utrka. Malo drugačije nego što smo bili navikli, ali nećemo cjepidlačiti. Sretni smo što uopće možemo startati na utrci. Sezona se nastavlja u Španjolskoj s lokalnim utrkama i prvim ozbiljnim međunarodnim događajem, na UCI C1 cross countryju u Banyolesu, koji će se održati 27. i 28. veljače. To će biti prvi pokazatelj forme elitnih MTB biciklistica i biciklista na svijetu, baš kao i svih godina do sada.

Zatim se selimo u Italiju. Uslijedit će početak  lige Internazionali  koja će ove godine započeti u Andori blizu Savone u Genovskom zaljevu.

Rezultati

Više o utrci ročitaj na Marathon Cup BTT.

Fotografije Francesc Lladó / fotografia esportiva.

Prati nas