Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
26. srpnja 2022

XCO Cvituša drugu je godinu zaredom poslužila kao poprište Nacionalnog prvenstva u olimpijskoj disciplini…

Zagrebačko-posedarska veza i ove je godine urodila uspjehom, te je pod idejnim vodstvom i dirigentskom palicom Siniše Radulovića (BK Posedarje) u nedjelju održano Nacionalno prvenstvo u olimpijskom krosu. Staza na brdu iznad sanjkališta Cvituša kod Lovinca na prvi je pogled jednostavna, no ustvari je fizički vrlo zahtjevna, a prirodni tehnički detalji samo dodaju „sol na ranu“. K tome, visoke temperature prošloga vikenda dodatno su otežale borbu za naslove nacionalnih prvakinja i prvaka. I to je sasvim u redu jer NP i treba biti teška i zahtjevna utrka.

Dobar odaziv seniorki

Utrka juniorskih i seniorskih kategorija startala je po najvećem „zvizdanu“ u 13 sati i to nažalost relativno malo natjecateljica i natjecatelja. Zanimljivo je da je ovaj put na startu bilo više seniorki nego seniora, što je pravi kuriozitet.

U konkurenciji seniora odmah nakon starta poveo je Fran Bošnjak (BBK Šišmiš Samobor) i držao je prednost sve do samog cilja. Fran je tako osvojio nacionalno zlato već u svojoj prvoj seniorskoj godini.

U ženskoj konkurenciji s najviše snage nakon starta vozila je Ana Rumiha (Adrenalina) no Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš Samobor) je bolje svladavala tehničke dionice na spustovima te ju je u drugome krugu (od četiri) sustigla i prešla u vodstvo. Potom se na drugu poziciju probila Jana Filipović (BK Biker), a Rumiha je u cilj ušla kao trećeplasirana.

U konkurenciji juniora od starta je na čelu vozio Ivan Okmažić (BK Makarska) koji je po brzini parirao vodećim seniorima i na kraju je uvjerljivo pobijedio. Jedini koji mu je mogao parirati bio je na kraju drugoplasirani Matija Trstenjak (BK Mura Avantura).

Rezultati

Foto: Mladen Karlovčec

Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas