istria mtb stage race
20. siječnja 2023

Najavljena je još jedna etapna MTB utrka u Hrvatskoj, točnije u Istri. Tri etape i jedno jedinstveno iskustvo…

Da je Istra biciklistički raj, znamo već dugo. Svatko tko je ikad biciklirao tim krajevima zna da rute u Istri mogu biti lagane, ali mogu biti i izuzetno zahtjevne zbog konfiguracije terena. No natjecati se tamo u dvočlanih ekipa ipak je nešto posve novo. Vodeći čovjek Adria Bike, organizatora istoimene serije brdsko-biciklističkih utrka u Hrvatskoj, Hrvoje Sepić, pripremio je utrku kakva do sada nije održana u našim predjelima. Pavao Roset, brdski biciklist, reprezentativac i izbornik, bio je od velike pomoći u samom osmišljavanju projekata i pripadajućih trasa. Prvo izdanje utrke Istria MTB Stage Race održati će se od 21. do 23. rujna 2023.

Odredišta utrke Istria MTB Stage Race

Kako je zasad poznato, utrka će se voziti između Poreča, Pazina i Labina. Predviđene su tri etape. Točna duljina pojedinih etapa još nije poznata, a ukupna duljina za sada je okvirno 250 kilometara sa oko 2500 visinskih metara uspona.

Svaka etapa bit će podijeljena u tri sektora mjerenja vremena s dva međuvremena za neutralizaciju vremenske razlika između biciklista. One će biti duge otprilike dva kilometra. Uskoro više detalja. Čini nam se da ovo može biti vrlo zanimljiv format utrkivanja.

Istria MTB Stage Race – The Goat Race

Istria MTB Stage Race je utrka dvočlanih ekipa – muške, ženske ili mješovite. Biti će dostupna i ova kategorija za ljubitelje e-brdskog biciklizma. Inače, minimalna dob za sudjelovanje u utrci je 18 godina.

Kategorije:

  • muškarci (od 18 do uključivo 39 godina).
  • muški master (od 40 do uključivo 49 godina).
  • muški grand master (50 i više godina).
  • žene (jedinstvena kategorija).
  • mješoviti parovi (jedinstvena kategorija).
  • e-bicikli (barem jedan natjecatelj mora biti na e-biciklu).

Prijave će biti otvorene 30. siječnja. Ako želiš ostvariti poseban popust od 10% na startninu, prijavi se ovdje .

Više informacija uskoro na adriabike.hr i, naravno, mtb.hr.

Utrka na društvenoj mreži: @istriastagerace

Naslovna fotografija: Adria Bike

Pročitaj i
#adriabike

Prati nas