16. studenoga 2020

Etapna utrka na alpskim dionicama oko Schladminga održati će se od 10. do 13. lipnja 2021. Naš suradnik Marin Deković, inače službeni ambasador ove utrke, planira nastupiti na utrci. Mi ćemo ga, naravno, podržavati i pratiti…

Sezona 2020. je sve samo ne normalna, a Austrija ovih dana ide u potpunu anti-korona blokadu. Ipak, organizatori tradicionalne etapne utrke već planiraju detalje za lipanj 2021.

Sezona 2021.

„Sezona 2020. je bila obilježena otkazanim trkama kako u Hrvatskoj tako i u EU i po svijetu, ali to nije razlog da ne planiramo 2021. godinu u nadi da ćemo otići i odvoziti neku od trka u EU ili se možda odlučiti i otići dalje u svijet!“, kaže nam Marin Deković, inače službeni ambasador utrka Alpentour Trophy i Crocodile Trophy.

Githa Michiels i Leonardo Paez, pobjednici Alpentoura 2019.

Etapna utrka će se održati u dobro poznatom Schladmingu od 10. do 13. lipnja 2021., u svom ni manje niti više nego 22. izdanju. Na rasporedu su četiri etape u Austrijskim Alpama, a možeš voziti solo ili u ekipi. Uveli su i novu kategoriju: E-Bike!

Marin Deković, ambasador Alpentour Trophy

Alpentour Trophy 2021: Plati startninu na rate!

Etape i ostale detalje utrke Alpentour Trophy 2021 predstaviti ćemo tijekom narednih mjeseci, no za sada ćemo spomenuti kako su organizatori Alpentoura pripremili posebne uvjete za zainteresirane sportaše koji žele tamo nastupiti.

Prva opcija je plaćanje u dvije rate. Prvo je potrebno uplatiti depozit, a potom i ostatak uplate do 10. svibnja 2021. Druga opcija je plaćanje odjednom, ali uz popust. 

Vise detalja o startninama, paketima i uplatama: https://alpen-tour.at/entry-fee-and-packages/ 

Pratite nas i dalje jer ćemo ubrzo predstaviti etape i ostale mogućnosti. Marin Deković i MTB.hr su ambasadori ove utrke za Hrvatsku, pa ćemo u tom stilu i popratiti Alpentour Trophy 2021.

Kako je bilo 2017., 2018. i 2019.?

Pero i Marin na Alpentouru 2017.

Marin je već nastupio na Alpentouru 2017., i to u ekipi s Peterom Veselom. Nastupio je i lani, i to solo, i zaozeo je 10. mjesto u kategoriji.

Hrvatski (i slovenski) natjecatelji inače rado odlaze na Alpentour Trophy, pa su tako 208. nastupili naši veterani…

Jedna od najjačih etapnih MTB utrka u Europi, Alpentour Trophy u okolici Schladminga (da, to je ona scenografija iz filma Sound of Music), bila je uspješna za dvije naše veteranske ekipe – s tri Hrvata i jednim Slovencem. U kategoriji AA Master 1 drugo mjesto u ukupnom poretku osvojili su Peter Vesel i Tomas Katalenić (Bike Point – Cycling Losinj), a osmo mjesto u istoj kategoriji pripalo je Borisu Basti i Denisu Tomašiću (Somfy Bike Team).

Rezultati su dostupni ovdje, a utisci i fotografije iz prvog lica dostupni su na društvenom profilu BBK T-Rex te na Draževom službenom web odredištu. Čestitamo! 

MTB.HR, 2018.

Pročitaj i
Kronplatz King Report: Deković i Fržop pobjednici u Master kategorijama

Foto: Organizator

Prati nas