ZLIK, St Becich
31. siječnja 2022

Popularna MTB serija ZLIK, koja uključuje utrke u Istri i Kvarneru, već je u drugoj polovici sezone…

Jučerašnja peta utrka sezone završila je prvu polovicu natjecanja u seriji Giant mtb ZLIK, koja uključuje čak 10 lokacija u ovoj sezoni. Ovaj put organizacija je bila u domeni ekipe iz BK Poreč, a utrka je održana na nekadašnjem imanju plemićke obitelji Becich. Domaćini su uzorno pripremili stazu i sve što dolazi s njom.

Nakon dvije uzastopne talijanske pobjede u ukupnom poretku, ovaj puta pobjeda je ostala u Hrvatskoj. Najuvjerljiviji natjecatelj u kategoriji U30 bio je  Martin Legović.

Rezultati Giant mtb ZLIK (muške kategorije)

U13 — Noa Kuhar (BK Žminj), Jon Golob (Calcit Bike Team) i Antonio Licul (BK Grobnik) najbrža su trojica.

U15 – Leo Simone bio je brži od kolega iz KK Završnica. Drugo mjesto u ciljnom sprintu pripalo je Jušu Ažmanu, a treće Vidu Berlotu.

U17 — David Sandič (BK MTB Istria – Pazin) pobijedio je juniorskoj kategoriji. Luka Lovro Dolinšek (Energijateam.com) osvojio je drugo mjesto s 11 sekundi zaostatka, a Lovro Marčelja (BK Crikvenica) osvojio je treće mjesto.

U19 – Timothy Banovec (Team Granfondo), s gotovo tri minute prednosti, bio je uvjerljivo najbolji među starijim juniorima. Drugo mjesto osvojio je Eric Stipić (BK Žminj), bronca je pala na Dominik Orbanić (BK Žminj).

U30 – Martin Legović (BK Novigrad) pobjednik je kategorije i apsolutni najbrži negativac na današnjem testu. Nakon sat vremena, minute i 41 sekunde, prestigao je za više od minute i pol do najbližeg progonitelja Maicole Cozzaglia (Team Todesco ASD). Treći je Blaž Dragar (Energijateam.com), koji je propustio još deset sekundi.

U40 — Opet najbrojnijoj kategoriji i bliskoj pobjedi Gregora Sikošeka (Team Granfondo), koji je udario Luku Grubišića (Adrenalina MTB Team) na petstotinjak sekundi. Sikošek je bio apsolutno drugi, a Grubišić treći. Treće mjesto u kategoriji dobio je Klemen Jančan (Team Granfondo).

U50 – pobijedio je Roberto Vidoni (SC Cottur ASD), Srečko Križnič (Deš Fleš), a Jani Prešeren (Team BTS Company) osvojila je treće mjesto.

50+ — Mauricio Deponte, Miran Modić i rElvis Glavić (BK Novigrad) bio je najbrži trojstvo današnjeg Trojstva.

Ženske kategorije

U15 W — Tajda Šoštarko (Calcit Bike Team) previše je slavila na testu najmlađih žena, jer je više od osam minuta prestigla najbliži tragač Elo Križan (MTB trail centar Kočevje). Treće mjesto osvojila je Tamara Urbanija.

U30 W – Previše jaka, s 9 minuta prednosti, proslavila je Daša Mlakar (MBK Črni vrh), a druga je bila Valentina Pličić (BK Grobnik).

30+ W – Lara Kocjančić (MBC Trst) prvo, Mateja Simonič (Izvor Vipava) drugo i Melita Doričič treće mjesto.

Dječje kategorije na Giant mtb ZLIK

U7 – Tri kruga duge utrke nosio je Alen Simonič najbrži. Matevž Zobec osvojio je drugo mjesto, a treći je bio Nori Erceg.

U9 — Adam Simonič (Kamplc Racing Team) prvo, Val Milat (BK Campetto) drugo i Loren Margetić (BK Grobnik) treće mjesto.

U11 — U najbrojnijoj dječjoj kategoriji slavio se David Bernobić (BK Žminj), drugo mjesto bio je Bor Križan, treći je Nejc Hrastar (i MTB-ov centar Kočevje).

U11 W – Prvo i drugo mjesto osvojili su BK Grobnik Stefani Štrucelj i Nicole Nižić, treće je bila Korina Abramović (BBK Team Rodeo).

Rezultate potraži na @chiptiming.hr.

Šesta runda serije Giant mtb ZLIK održat će se sljedećeg vikenda, 6. veljače u Novigradu. Utrku pod nazivom XC Novigrad organizirati će Biciklistički klub Novigrad. . Prijave su već otvorene na prijavim.se.

Naslovnu fotografiju posudili smo od iz Chip Timinga.

Više: #zlik

Prati nas