monika hrastnik
26. lipnja 2022

Na domaćem terenu Monika Hrastnik bila je bolja od svjetske prvakinje. U muškoj kategoriji Austrijanci najbolji, Bašić solidan 39.

Monika Hrastnik osvojila je jučer na Pohorju već treću europsku titulu u MTB spustu, nakon dvaju naslova iz 2018. i 2021. godine. Ovaj put uila je bolja od svjetske prvakinje, Švicarke Camille Balanche, kolegoce u francuskoj ekipi Dorval AM Commencal. Talijanska predstavnica Veronika Widmann osvojila je treće mjesto (+ 7,73).

Monika Hrastnik, fotografija Jey Crunch @crunch724

Muškarci: Austrijanci na vrhu

Austrijski asovi su opet bili izvrsni. Novi europski prvak je Andreas Kolb, prije dva tjedna peti na Svjetskom kupu u Leogangu. Nadmašio je svog sunarodnjaka Davida Trummera. Francuzi su došli s jakom ekipom ali morali su se zadovoljiti broncom: Benoit Coulanges. Na četvrtom  petom mjestu dva Francuza: Antoine Rogge i Dylan Levesque.

Glavni domaći favorit Jure Žabjek nakon pada na treningu u petak plasirao se na 17. mjesto (+8,83). Hrvatski reprezentativac Ivan Bašić zauzeo je solidno 39. mjesto (+16,85).

Europski prvaci u seniorskim i juniorskim kategorijama. Slijeva: Kolb, Hrastnik, Jankova, Viardot.

Juniori: Viardot i Jankova

Francuz Kimi Viardot i Bugarka Izabela Jankova, aktualna svjetska prvakinja, bili su najbolji u juniorskim kategorijama.

Odlični slovenski veterani

U veteranskoj kategoriji 40 – 44 Miran Vauh zaslužio je još jedan europski naslov. U mlađoj kategoriji 35 – 39 Boštjan Volf je bio drugi, a pobijedio je Španjolac Pasqual Canals Flix koji je prije petnaest godina bio srebrni u seniorskoj kategoriji.

Svi rezultati

Snimka video prijenosa

U Mariboru će se i sljedeće godine održati Europsko prvenstvo u MTB spustu!

Naslovna fotografija Jey Crunch @crunch724

Prati nas