EP Anadia
10. srpnja 2023

Anadia u Portugalu prometnula se u tradicionalno odredište Europskih prvenstava. Ove godine podijeljene su medalje u olimpijskom i kratkom krosu te štafeti…

Anadia sve više podsjeća na švicarski Aigle, barem u kontekstu europskog biciklističkog saveza UEC, kao baza s centrom za učenje, treniranje i održavanje natjecanja – zaista je prepoznatljiva u MTB svijetu, ali posebno na pisti kao i na cesti te u BMX-u. Portugalci su ove godine uskočili kao pričivni domaćin EP-a za MTB te domaćin pistovnog kontinentalnog prvenstva u kategorijama juniora i mlađih seniora, te seniora samo u kratkom krosu.

Lani smo u Anadiji imali predstavnike (Bošnjak i Okmažić), no ove godine tamo ih nije bilo.

XCC juniori: Zlato u Njemačku i Dansku

Na tehnički i fizički zahtjevnoj, potpuno suhoj i prašnjavoj stazi, u ženskoj konkurenciji pobijedila je Carla Hahn iz Njemačke. Titula europskog prvaka otišla je u Dansku (Mikkel Lose). Srebro je također otišlo u Dansku (Nicholas Hougs), a treće je mjesto osvojio Šveđanin Edvin Elofsson.

XCC seniori: Konkurencija na razini Svjetskog kupa

Europsko zlato osvojili su Španjolac David Campos Švicarka Ronja Blöchlinger. Drugo mjesto pripalo je Francuzu Adrianu Boichisu to jest Švicarki Noëlle Buri. Bronca za Švicarca Thomasa Litschera i zemljakinju Kiru Böhm.

EP Anadia i Olimpijski kros

Utrke o Olimpijskom krosu održane su za kategorije mladih (U19) i kategoriju mlađih seniora (U23).

XCO U23: Dominacija Danske se nastavlja

U konkurenciji mlađih seniora titulu je osvojio Francuz Adrien Boichis. U ženskoj konkurenciji zlato je osvojila Dankinja Sofie Pedersen. U juniorskoj konkurenciji zlato je osvojio još jedan Danac (Gustav Pedersen).

Održano je i EP u XCO štafeti. Zlato je odnijela danska reprezentacija u sastavu Gustav Pedersen, Withen Philipsen, Julie Lillelund, Sofie Pedersen, Malene Degn i Sebastjan Carstensen Fini.

Rezultati su objavljeni na uec.ch.

Sve o utrkama i ostalim biciklističkim aktivnostima u Anadiji u blizini Porta doznaj na anadiacyclingcentre.pt.

Foto: UEC

Pročitaj i
EP Krynica-Zdrój Report: Pieterse i Dascalu su europski XCO prvaci

Prati nas