14. siječnja 2018

U Puli su se djevojke i mladići borili za naslove nacionalnih prvaka u ciklokrosu. Startalo je ukupno 93 natjecatelja i natjecateljice.

93 natjecatelja i natjecateljice okupili su se u Puli na nacionalnom prvenstvu u ciklokrosu. Turističko naselje Verudela, postalo je mjesto događanja glavne ciklokros utrke u sezoni. Prvenstvo je bilo u domeni organizatora B.K. AXA i pod pokroviteljstvom Keindl Sport – Bike&Ski. Dužina kruga iznosila je 2,2 kilometra, a visinska razlika na krug, 50 metara.

Za titulu nacionalnog CX prvaka u kategoriji Elite i U23 (M) izborio se Matija Meštrić dok je u kategoriji Elite i U23 (Ž) titulu osvojila jedna od najboljih cestovnih biciklistica u Hrvatskoj Maja Perinović.

Kategorija muški Elite i U23

Osam krugova je u sat vremena i 20 sekundi savladao Matija Meštrić (BK Maraton Beciklin) te tako osigurao naslov prvaka. Na drugo mjesto se s dobrom minutom i pol zaostatka plasirao donedavni junior Marko Vujević (BGK Tuškanac), treće mjesto je s zaostatkom od dvije minute i skoro šest sekundi osvojio iskusni Bruno Radotić (BK Plus Čakovec). U kategoriji je startalo 17 natjecatelja.

Kategorija žene Elite i U23 (i juniorke)

Pet krugova za 46 minuta i 41 sekundu bilo je dovoljno za pobjedu Maje Perinović (B.K. Zadar), s trideset i tri sekunde zaostatka je drugo mjesto osvojila Ania Žufić (BK Maraton Beciklin), dok je treća bila Karmen Škiljić (BBK Pakoštane), koja je za prvoplasiranom zaostala minutu i 40 sekundi. U kategoriji (skupnoj za seniorke i juniorke) startalo je osam natjecateljica.

Ostale kategorije

Juniori
Naslov državnog prvaka osvojio je Roko Fržop (BBK Orlov Krug), koji je pet krugova odvozio u točno četrdeset minuta. Na drugo mjesto uvrstio se Carlo Jurišević (B.K. Rijeka), koji je zaostao za dobrih 38 sekundi, a samo pet sekundi za njim, na treće mjesto popeo se Stjepan Hunjak (BK MuraAvantura).

Kadeti
Pobjednik je tri kruga odvozio u 24 minute, 21 sekundu i 8 desetinki. Državni prvak postao je Ivan Peruško (BK Axa), drugo mjesto je sa skoro19 sekundi zaostatka osvojio Fran Miholjević (B.K. Rijeka, treći je bio Deni Ćosić (Adrenalina Giant MTB Team).

Kadet W
Među djevojkama je tri kruga najbrže savladala Anja Nadu (BK Montes), koja je prestigla Janu Filipović (BK Biker) i Idu Trstenjak (BK MuraAvantura).

U15 M
U kategoriji do 15 godina je uvjerljivo najbrži bio Matija Trstenjak (BK MuraAvantura), koji je preduhitrio Paula Grkića (B.K. Zadar) i Luciana Brala (BK Faust Vrančić).

U15 W
Prvo mjesto Slavka Barešić (B.K. Zadar), drugo mjesto Nikolina Žufić i treće mjesto Nicole Fornažar (obje Adrenalina Giant MTB Team)-

U14 M
Državni prvak postao je Vid Žufić (Adrenalina Giant MTB Team), drugo mjesto osvojio je Noa Antolović (BK Montes), i treće Marko Bilosnić (B.K. Zadar).

U13
U kategoriji do 13 godina, natjecatelji su vozili kraći krug. Nakon pet odvoženih krugova, državni prvak postao je Mirko Mavrović (BK Montes), drugi je bio Filip Pečnjak, i treći Fran Pečnjak (oba BGK Tuškanac).

Veterani i sport
U kategoriji sport je najbrži bio Ilija Fabić (BK Pulds Čakovac), među veteranima A je državni prvak postao Velimir Čonkaš (BK Maraton Beciklin), u kategoriji veterani B je najbrži bio Tihomir Kovač (K.K. Osijek 2010), i u veteranima C je pobjeda pripala Denisu Bukovacu (B.K. Novigrad).

Ukupni poredak

Naslovnu fotografiju starta kategorije elite, posudili smo od Chip Timinga.

Bogatu fotogaleriju možete pogledati na facebook profilu Damijanić Photography

Prati nas