Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
14. siječnja 2018

U Puli su se djevojke i mladići borili za naslove nacionalnih prvaka u ciklokrosu. Startalo je ukupno 93 natjecatelja i natjecateljice.

93 natjecatelja i natjecateljice okupili su se u Puli na nacionalnom prvenstvu u ciklokrosu. Turističko naselje Verudela, postalo je mjesto događanja glavne ciklokros utrke u sezoni. Prvenstvo je bilo u domeni organizatora B.K. AXA i pod pokroviteljstvom Keindl Sport – Bike&Ski. Dužina kruga iznosila je 2,2 kilometra, a visinska razlika na krug, 50 metara.

Za titulu nacionalnog CX prvaka u kategoriji Elite i U23 (M) izborio se Matija Meštrić dok je u kategoriji Elite i U23 (Ž) titulu osvojila jedna od najboljih cestovnih biciklistica u Hrvatskoj Maja Perinović.

Kategorija muški Elite i U23

Osam krugova je u sat vremena i 20 sekundi savladao Matija Meštrić (BK Maraton Beciklin) te tako osigurao naslov prvaka. Na drugo mjesto se s dobrom minutom i pol zaostatka plasirao donedavni junior Marko Vujević (BGK Tuškanac), treće mjesto je s zaostatkom od dvije minute i skoro šest sekundi osvojio iskusni Bruno Radotić (BK Plus Čakovec). U kategoriji je startalo 17 natjecatelja.

Kategorija žene Elite i U23 (i juniorke)

Pet krugova za 46 minuta i 41 sekundu bilo je dovoljno za pobjedu Maje Perinović (B.K. Zadar), s trideset i tri sekunde zaostatka je drugo mjesto osvojila Ania Žufić (BK Maraton Beciklin), dok je treća bila Karmen Škiljić (BBK Pakoštane), koja je za prvoplasiranom zaostala minutu i 40 sekundi. U kategoriji (skupnoj za seniorke i juniorke) startalo je osam natjecateljica.

Ostale kategorije

Juniori
Naslov državnog prvaka osvojio je Roko Fržop (BBK Orlov Krug), koji je pet krugova odvozio u točno četrdeset minuta. Na drugo mjesto uvrstio se Carlo Jurišević (B.K. Rijeka), koji je zaostao za dobrih 38 sekundi, a samo pet sekundi za njim, na treće mjesto popeo se Stjepan Hunjak (BK MuraAvantura).

Kadeti
Pobjednik je tri kruga odvozio u 24 minute, 21 sekundu i 8 desetinki. Državni prvak postao je Ivan Peruško (BK Axa), drugo mjesto je sa skoro19 sekundi zaostatka osvojio Fran Miholjević (B.K. Rijeka, treći je bio Deni Ćosić (Adrenalina Giant MTB Team).

Kadet W
Među djevojkama je tri kruga najbrže savladala Anja Nadu (BK Montes), koja je prestigla Janu Filipović (BK Biker) i Idu Trstenjak (BK MuraAvantura).

U15 M
U kategoriji do 15 godina je uvjerljivo najbrži bio Matija Trstenjak (BK MuraAvantura), koji je preduhitrio Paula Grkića (B.K. Zadar) i Luciana Brala (BK Faust Vrančić).

U15 W
Prvo mjesto Slavka Barešić (B.K. Zadar), drugo mjesto Nikolina Žufić i treće mjesto Nicole Fornažar (obje Adrenalina Giant MTB Team)-

U14 M
Državni prvak postao je Vid Žufić (Adrenalina Giant MTB Team), drugo mjesto osvojio je Noa Antolović (BK Montes), i treće Marko Bilosnić (B.K. Zadar).

U13
U kategoriji do 13 godina, natjecatelji su vozili kraći krug. Nakon pet odvoženih krugova, državni prvak postao je Mirko Mavrović (BK Montes), drugi je bio Filip Pečnjak, i treći Fran Pečnjak (oba BGK Tuškanac).

Veterani i sport
U kategoriji sport je najbrži bio Ilija Fabić (BK Pulds Čakovac), među veteranima A je državni prvak postao Velimir Čonkaš (BK Maraton Beciklin), u kategoriji veterani B je najbrži bio Tihomir Kovač (K.K. Osijek 2010), i u veteranima C je pobjeda pripala Denisu Bukovacu (B.K. Novigrad).

Ukupni poredak

Naslovnu fotografiju starta kategorije elite, posudili smo od Chip Timinga.

Bogatu fotogaleriju možete pogledati na facebook profilu Damijanić Photography

Bike park Sljeme OglasivaciHR Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas