Cannondale, Fumić in Avancini
2. listopada 2020

Natjecateljsku sezonu 2021. godine u istoj će ekipi provesti veteran MTB kros/etapne scene hrvatskih korijena te bivši svjetski prvak u MTB maratonu…

Mani

Lani je Manuel Fumić je izjavio da planira završiti sportsku karijeru na najvišoj razini natjecanja nakon Olimpijskih igara 2020. godine. Njegov glavni cilj, pored Olimpijskih igara, bio je pobijediti na etapnoj utrci Absa Cape Epic u paru sa svojim dugogodišnjim biciklističkim partnerom Henriqueom Avancinijem. Na utrci su inače 2019. konačno osvojili drugo mjesto.

No, zbog korona krize vrag je odnio šalu i njihov san o pobjedi, iako su, poput mnogih drugih, cijeli zimski trening ciklus posvetili samo “neukroćenoj” utrci u Južnoafričkoj Republici, ispario je dan prije starta.

Prije ljeta Mani je doživio nesreću, kada se ozbiljno ozlijedio na treningu i samo razumniji stariji brat Lado spasio ga je od najgoreg.

Fumić se oporavio, u utorak je više nego solidno odvezao prvu utrku Svjetskog kupa i najavio da će u sezoni 2021. ostati s momčadi Cannondale Factory Racing. Glavni cilj je osvojiti Absa Cape Epic .

Mani je proljetos dao intervju za cannondale.com .

A Henri?

Brazilac (31), svjetski prvak u MTB maratonu iz 2018. godine, obećao je odanost momčadi još tri godine, uključujući sezonu 2023. godine.

Prošle godine drugi na UCI ljestvici u olimpijskom krosu, još uvijek je u lovu na prvu pobjedu u ovoj disciplini u Svjetskom kupu (već je ima u kratkom krosu), možda uspije ove godine?

Henri je ljetos dao intervju za cannondale.com .

Mani i Henri na Instagramu @manuelfumic, @avancinimtb .

Prati nas