13. listopada 2021

Legendarna utrka po četiri kvarnerska otoka od 2022. godine ulazi u sustav kvalificiranja za najjaču etapnu MTB utrku na svijetu: Cape Epic!

Organizatori etapne utrke 4Islands upravo su objavili dogovor sa serijom Epic i ulazak u sustav kvalificiranja za utrku svih utrka: Cape Epic u Južnoj Africi.

Naime, sudionice i sudionici utrke 4Islands MTB po novome će dobiti ekskluzivnu priliku kvalificirati se za vodeću svjetsku etapnu MTB utrku Absa Cape Epic, u Južnoj Africi. Osim toga 4Islands omogućava natjecateljima stjecanje titule Epic Legend.

Legenda od samoga početka

4Islands je od samog početka stekao legendarni status i zaslužio svjetski prepoznatljivu robnu marku. Već sama činjenica da utrka svakoga dana starta i završava na drugome otoku daje prepoznatljivost i ekskluzivnost. Organizatori su svake godine do sada bili na visini zadatka i to su očito prepoznali u Epic Series.

Sedmo izdanje utrke u travnju 2022.

Tradicija etapne utrke 4Islands nastaviti će se na proljeće. Sedmo izdanje na rasporedu je od 19. do 23. travnja 2022. Na četiri kvarnerska otoka natjecateljice i natjecatelje očekuje ukupno oko 262 kilometra uz okio 5720 visinskih metara penjanja. Kao i u posljednje dvije inačice, utrka će trajati pet dana, s kronometrom prvoga dana, te četiri velike etape na Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.  

Video: 4Islands 2022

Video: Absa Cape Epic

Više o kvalificiranju i o Epic Series: https://www.4islandsmtb.com/absa-cape-epic-qualification/

Pročitaj više o etapnoj utrci 4Islands
#4Islands

Foto: Organizator

Prati nas