20chocolate downhill cup
14. ožujka 2023

Trideset i prva sezona Kupa Slovenije u MTB spustu kombinirat će pet utrka za bodove i jednu utrku za zagrijavanje. Jedna utrka u Hrvatskoj, jedna u Austriji…

Nakon šest sezona pod imenom Unior Downhill Cup, slovenska DH serija ima novog generalnog sponzora. Slovenski kup u spustu od sada će se zvati 20chocolate Downhill Cup!

20chocolate je slovenski proizvođač vrhunske čokolade koji u svojoj tvornici u Šmarju – Sapu proizvodi čokoladu iz zrna kakaovca do gotovih proizvoda.

Ulaganje u sport i mlade je ulaganje u bolje sutra. Nakon dvije uspješne sezone suradnje s razvojnom BMX–enduro–DH ekipom idemo stepenicu više. Nakon povlačenja dugogodišnjeg sponzora downhill kupa ukazala se prilika za pokretanje još veće priče.

Sebastjan Kalinšek, 20chocolate
20chocolate DH Cup

Više o 20chocolate na www.20chocolate.si .

Kalendar serije 20chocolate Downhill Cup 2023

  • 25. ožujka – Golovec trails test day – promotivni dan spusta (ne računa se za kup), Ljubljana u organizaciji ŠD Golovec trails
  • 30. travnja – DH Kamnik, organizator ŠD Golovec trails
  • 1. srpnja – DH Peca (AT), organizator MTB Koroška
  • 7. rujna – DH Sor’ca, Soriška planina (NP), organizator TC Soriška planina
  • 24. rujna – DH Sljeme, Zagreb, u organizaciji DSR – Bike Park Sljeme
  • 8. listopada – DH Robidišče, organizator Robidišče Trail Center

0 – Start u Ljubljani, u trail parku Golovec. Visinska razlika bit će dovoljna za prve natjecateljske senzacije. Pogodno i za amaterske bicikliste i enduro bicikle, detalji uskoro!

1 – Slijedi povratak u Kamnik, gotovo na istu klasičnu stazu, koja je posljednji put bila domaćin utrke davne 2006. godine!

2 – Zatim na novu stazu koja će se pripremati u Koruškoj, u parku  MTBZone Bikepark Petzen na austrijskoj strani granice. Bit će to zajednička utrka s austrijskom serijom Auner Austrian Gravity Series. Pažnja, utrka će biti u subotu.

3 – Sredinom sezone i prije ljetne stanke na rasporedu je utrka na Soriškoj planini koja će ujedno biti i državno (ili nacionalno) prvenstvo.

4 – Krajem rujna serija se vraća na Sljeme stazu koju su lani obnovili Nino Ružička i ekipa.

5. Finale će biti na još jednoj novoj stazi, odnosno ispod najzapadnijeg naselja u Sloveniji, u Trail centru Robidišče .

Utrke su jednodnevne s mogućnošću upoznavanja staza dan prije utrke.

Novosti u seriji

Kristjan Vreček vraća se sa svojim video akrobacijama, uključujući video izvještaje s utrka i razgovore s natjecateljima – prvi će biti već ovaj mjesec. Biti će dostupne i fotografije.

Na utrkama će biti organiziran i popratni program za gledatelje, uključujući biciklističke ture.

Nova web stranica kupa u spustu uskoro će biti pokrenuta na adresi www.sloveniadownhillcup.si.

20chocolate Downhill Cup na…

Instagram : @sloveniadownhillcup
Facebook: @20chocolateDownhillCup

Foto Boris Pajek, www.spiderseiki.com

Prati nas