“On-off
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
17. veljače 2020

David Valero i Ramona Forchini pobjednici su četverodnevne etapne utrke koja je prošli tjedan održana na području Valencije. Utrku je uspješno završio naš reporter Aleš Boben!

Domaći David Valero (MMR Factory Racing) Švicarkai Ramona Forchini (JB Brunex Felt Factory Team) su veliki pobjednici prve ozbiljne etapne utrke ove godine. Četverodnevna etapna utrka Mediterranean Epic donijela je svjetske bodove u kategoriji natjecanja UCI S1. 

 

Ramona je već prvog dana postavila temelje za pobjedu, David je posao odradio u drugoj etapi. Potom su samo kontrolirali utrku do kraja, ali nije bilo tako lako kao što se možda čini na prvi pogled. Oboje su morali odbiti ozbiljne napade rivala i njihove pobjede nisu bile sigurne sve do kraja.

Davidov najjači konkurent bio je Nizozemac Milan Vader, koji nije pobijedio u niti jednoj etapi, ali je bio vrlo stalan u najvišem rangu. Na treće mjesto došao je Vaderov ekipni kolega (KMC ORBEA), Francuz Victor Koretzky .

Ramoni je najbliža bila Kanađanka Emily Batty (Trek Factory Racing), koja je u svim etapama zauzela drugu poziciju. Treće mjesto pripalo je mladoj Švicarki Jacqueline Schneebeli (JB Brunex Felt Factory), aktualna svjetska i europska juniorska prvakinja u olimpijskom krosu.


Iz osobne arhive

Četverodnevna utrka oko turističkog grada Oropesa Del Mar dobro je posložena i zbog toga je popularna i među profesionalcima i među amaterima. Etape su postavljane kako bi se postiglo željeno vrijeme utrke između tri i četiri sata. Prva etapa je namijenjena istraživanju terena, jer uključuje sve moguće podloge na trasi od 60 kilometara. Druga je nešto kraća, ali izazovnija, s tehničkim usponima i spustovima. Treća, najduža, bazira se na dva uspona, s dugim ravnim dijelovima i visokom prosječnom brzinom. Posljednja je u potpunosti prilagođena penjačima, sa zahtjevnim usponom dugom deset kilometara do vrha Bartola i spustom prema cilju, po pješčanoj plaži. 

 

Utrka nije po svačijem ukusu, no vašem reporteru bilo je prilično zabavno, iako nije bilo lako.

Rezultati

Mediterranean Epic na facebooku i na internetu – mediterraneanepic.com.

Foto organizator

Pročitaj i
Najavljujemo: Sutra starta Mediterranean Epic

“On-off
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas