8. svibnja 2024

Tradicionalni MTB maraton Vransko jezero sa stazom od 33 km i s 350 metara uspona pružio je užitak u vožnji uz jedinstveno jezero…

U sklopu proslave 10. godišnjice osnutka, Brdsko biciklistički klub Pakoštane (BBK Pakoštane) organizirao je tradicionalni MTB Maraton oko Vranskog jezera. Ova dobro pripremljena utrka privukla je brojne ljubitelje biciklizma, a staza se proteže na 33 km s 350 metara uspona.

Volonterski članovi BBK Pakoštane posvetili su se organizaciji i provedbi maratona, te su se pobrinuli da sve bude besprijekorno i spremno na vrijeme. Ivan Kurtov, predsjednik kluba, izrazio je zahvalnost timu i čestitao svim članovima na još jednoj uspješno organiziranoj utrci.

Ove godine prijavilo se 130 sudionica i sudionika, među kojima su dominirali domaći vozači, ali i velik broj slovenskih biciklista koji tradicionalno sudjeluju na ovom maratonu. Staza nije tehnički zahtjevna, što je privuklo kako iskusne bicikliste, tako i one koji se tek počinju natjecati u brdskom biciklizmu.

Posebno se ističe dodatak od četiri nova kilometra staze uz Vransko jezero. Iako se možda čini malo, ti kilometri omogućavaju zatvoreni krug oko jezera, što biciklistima, turistima i ljubiteljima prirode omogućava vožnju bez vožnje prometnicama.

Najbrži sudionici bili su Roko Doljanin iz BBK Posedarje i Sabina Rzepka.

Pohvaljujemo Lidiju Zubac i Roka Banđena, koji su osvojili treća mjesta u kategorijama rekreacija.

BBK Pakoštane

Najbolji po kategorijama:

 • SPORT M
  1. Roko Doljan
  2. Gregor Krajnc
  3. Miran Kovačić
 • SPORT Ž
  1. Sabina Rzepka
  2. Silvija Orlović
  3. Dora Čičić Šain
 • REKREACIJA M
  1. Mitja Kit
  2. Rajko Zvonar
  3. Roko Banđen
 • REKREACIJA Ž
  1. Andriana Čobanov
  2. Sanja Panić
  3. Lidija Zubac
 • E-bike M
  1. Grgo Franin Pečarica
  2. Marko Bojanić
  3. Renato Majić
 • E-bike Ž
  1. Leja Košir
  2. Irena Hošpel
  3. Janja Černjavić

Zahvaljujemo Turističkoj zajednici Pakoštane, svim članovima kluba i volonterima, te sponzorima koji su osigurali nagrade za pobjednike i ukupne pobjednike. Maraton oko Vranskog jezera još jednom je potvrdio svoj status kao omiljena utrka među biciklistima. 🚴‍♂️🏆🌟

BBK Pakoštane

Foto: Marijan Domislović

Prati nas