20. veljače 2020

Simpatičnu Kanađanku, jedna od najvećih zvijezda MTB krosa, susreli smo na španjolskoj etapnoj utrci Mediterranean Epic. Naš Bobi nije propustio priliku za razgovor

Kanađanka Emily Batty (Trek Factory Racing) dobro je poznata brdskim biciklistima svih kategorija. Njeni su uspjesi neupitni, a njezin izgled privlači mase gdje god se pojavi. Nije bilo drugačije niti u Španjolskoj, na etapnoj utrci Mediterranean Epic. Uvijek profesionalna i susretljiva, dijelila je selfije i osmijehe svima koji su to željeli. Ponekad to ide nauštrb regeneracije, ali ona shvaća da je to dio njezinog posla iako  to ne pada teško. Posebna je po tome što svakoga zove po imenu, čak i ako se želite s njom samo rukovati.

“Kratko i neposredno”

Ovo je tvoja prva ozbiljna etapna utrka. Kakva su iskustva? 

Sasvim drugačije nego što sam zamišljala. Svakodnevni napori te potpuno iscrpljuju, a tehnički spust nakon tri sata vožnje zna biti vrlo zahtjevan, ne samo zbog podloge. Ali za sada mi se sviđa. I nisam pobijedio, pa ću se vratiti sljedeće godine! 

 

Tijekom etape prepuštena si sama sebi, a tehničke zone su prilično udaljene. Jesi li bila spremna za to? 

Iako nisam navikla popravljati bicikl, osnovne stvari naučila sam od malih nogu. U našoj su se obitelji svi morali pobrinuti za sebe. Čak i kada su se pojavile tubeless gume, to sam usvojila i po potrebi mogu sama zakrpati gumu ili umetnuti zraču. Nadom da će izdržati do tehničke zone. 

 

Još malo o prošloj sezoni. Kako se osjeća sportašica koji zna da je spremna i sposobna postići dobar rezultat, ali je utrka ipak razočara? 

Nije lako. U glavi počneš vrtjeti puno toga čemu tamo nema mjesta. Morala sam napraviti korak unatrag i promisliti kako bih pronašla svoj put natrag. To je bilo povezano i s osobnim problemima, jer zbog promijenjenog načina potpore saveza, moj Adam nije putovao sa mnom. A usamljenost nije baš dobro utjecala na mene. Kad su se stvari vratile u normalu i Adam je ponovno mogao putovati sa mnom, stvari su se okrenule na bolje, a ja sam opet bila ona “prava”. Tu je bilo i nekih drugih neugodnosti, no spomenula sam glavne stvari koje su učinile sezonu malo težom nego što je potrebno. 

 

Hvala Em i puno uspjeha na Cipru. Prva utrka u paru? 

Da, bit će zanimljivo. Još nemam iskustva s tim.

Pročitaj i
Ekskluzivno: Jenny Rissveds
Pet pitanja za Annu van der Breggen

Prati nas