dh sljeme
7. rujna 2022

MTB spust se nakon punih 17 godina vraća na Medvednicu i krajem rujna ugošćuje međunarodnu seriju Unior Downhill Cup…

Kako doznajemo od direktora utrke Ninoslava Ružičke, završna spustaška utrka u hrvatskom kalendaru koje je ujedno dio međunarodne slovenske serije Unior Downhill Cup neće se održati u idiličnom Tršću već silom prilika seli na Zagrebačku goru!

Zabilježi u svoj kalendar: DH Sljeme, 25. rujna, na Medvednici iznad Zagreba!

Kako smo neprestano u komunikaciji s Ninom, već neko vrijeme nam je poznato da on ustrajno radi na otvaranju službenog Bike Parka na Medvednici, koji bi objedinjavao staze na južnoj i sjevernoj strani planine. Njegova komunikacija s gradskim vlastima, Parkom prirode, Šumarijom, Županijom, općinama… se ipak isplatila jer je sada mogao relativno brzo dogovoriti premještaj utrke na Zagrebačku goru.

Kao što je voljom lokalnih „igrača“ MTB svojedobno bio protjeran s Medvednice, tako će se, nadamo se, vratiti službeno i na velika vrata zahvaljujući razumijevanju ljudi koji mogu donositi odluke.

Tršće odlazi u zaborav?

Potencijal Tršća nažalost ove godine neće biti iskorišten što je prava šteta jer su Nino njegova vrijedna ekipa uložili puno vremena, truda i novca u izgradnju više staza za enduro i spust, na dva različita brda. Tako su tamo organizirali više utrka u spustu i enduru te doveli nešto prometa lokalnom gospodarstvu. Kako doznajemo, najveći problem je to što sponzori i lokalna zajednica trenutno ne mogu podržati razvoj Tršča kao MTB destinacije i bojimo se da će cijela stvar otići u zaborav.

Ipak, istovremeno se na Zagrebačku goru polako vraća svijest i razumijevanje o potrebi razvoja sportova kao što je brdski biciklizam, a Ninu i škvadri će sada barem biti nešto lakše jer neće morati svako toliko putovati u Gorski Kotar već će lopatanje obavljati praktički ispred (visoko iznad) kućnog praga.

Više: bikeparksljeme.com

Nove informacije i detalje pravovremeno ćemo objavljivati na našim stranicama.

Pročitaj i
Najavljujemo: Downhill Tršće 2022
#Tršće

Prati nas