19. veljače 2017

Mjesto šeste utrke zimske lige je bio Novigrad, ZLIKovci su na start privukli preko sto biciklistica i biciklista.

Uz obalu se baš ne može doseći nešto visinske razlike, ali voziti kronometar, koji traje dobrih sat vremena isto nije tako jednostavno. Idealan trening za početak one prave XC sezone. Apsolutno najbrži je bio Mitja Tancik, koji je kao što se čini, jako dobro preživio zimske pripreme za ovogodišnju sezonu. 6. Utrka ZLIK u Novigradu u znaku biciklista iz domžalskog kluba Energijateam.com.

Kadeti

U kategoriji do 17 godina, pobjeda je otišla u ruke Jakobu Smolnikaru (Energijateam.com), koji je za dobre pola minute za sobom ostavio klupskog kolegu Žigu Keržana. Treći je bio sa slabom minutom zaostanka Alessandro Berton (Velociraptors).

Juniori

Kategorija do 20 godina je bila opet u znaku mladog Anthonya Bilića (KBBXS Adrenalina), koji je bio u apsolutnoj konkurenciji samo minutu i pol za pobjednikom Tancikom. Drugo mjesto u kategoriji do 20 godina je zauzeo još jedan “energetik” – Andraž Štirn, koji je za Bilićem u pet krugova zaostao samo minutu i pol. Na treće mjesto se uvrstio Davide Fatorić iz kluba gostitelja BK Novigrad.

Seniori

U kategoriji do trideset godina pobjedio je Matko Grujić (KBBXS Adrenalina) ispred Anže Marinčiča (Energijateam.com) i Luke Vodopivca (MBK sportR.si).

Master A

Najbrojnija i također najjača kategorija je bila jako dobro zastupljena i od strane slovenskih biciklista. Uvjerljivoj pobjedi se veselio Mitja Tancik (Energijateam.com) i tako najavio zanimljivu sezonu i u nadolazećem slovenskom kupu. Na drugo mjesto se uvrstio Jurica Galić (BK Montes), a na treće Janez Dejak (Energijateam.com).

Master B

U kategoriji do 50 godina još jedna pobjeda za Energijateam.com. Najviše mjesto na podiju bilo je rezervirano za Aleša Rijavca. Na drugo mjesto se uvrstio član Bike Republic Bojan Ločnikar, treći je bio Loris Tomat (Valchiaro).

Master C

Pobjeda je pripala Giovanniju Marassiju (GS Azzida), drugo mjesto Dariu Radmanoviću (BK MTB Istra Pazin), treći je bio Denis Bukovac (BK Novigrad).

Cure

U kategoriji do 29 godina usamljeno se  vozila Ricky Westphal (Scott Contessa Team), u kategoriji iznad trideset godina je pobjedu s velikom prednosti osvojila Marina Novel (CSI Udine). Na drugo mjesto se probila Fiorella Botter (Velociraptors), treća je bila Maja Pavličić (BK AXA). U najmlađoj kategoriji (do 15 godina) je bila Anja Nadu (BK Montes) brža od Daše Mlakar (MBK sportr.SI) i Carmen Zeni (Velociraptors).

Kategorije do 13 i do 15 godina

U mlađoj kategoriji je bio najbrži Marcel Gladek (MBK sportR.si), a u kategoriji do 15 godina Ivan Peruško (BK AXA).

Najmlađi

U kategoriji do 7 godina je pobjedio Bor Križan, u kategoriji do 9 godina Lenart Dejak (obojica Energijateam.com). Među dečkima u kategoriji do 11 godina je pobjedio Jurij Zupančič (KD Melamin), a među djevojčicama Amelie Lipovac (BK Montes).

I ovoga je puta bila raspisana kategorija E-bicikala, ali samo s jednim prijavljenim. Usamljeni E-vozač je bio Alen Žufić (BBK Grožnjan).

U Novigradu se natjecalo 107 natjecateljica i natjecatelja.

Poredak najmlađi

Poredak ostale kategorije

Ukupni poredak

Naslovna fotografija je iz ciklokrosa u Trzinu. Foto Frane Kranjec, prijavim.se

Pročitaj još:
Kras kros već za tri tjedna

Prati nas