27. ožujka 2017

U Kastvu je završila ovogodišnja zimska liga. Najbrži je bio Alen Tomašev.

Jubilarna 10. sezona Zimske lige Istre i Kvarnera završila je u Kastvu. Ukupna pobjeda otišla je u BK Crikvenica, a ni slovenski predstavnici različitih klubova nisu bili loši.
Najbrži je bio Alen Tomašev (kategorija od 20 do 29 godina), ispred najbržeg mastera  Jurice Galičatreći je bio još jedan mlađi od 30 godina – Mateo Franković. Na ukupno četvrto mjesto popeo se mladi Jernej Hirci, koji je pobijedio u kategoriji do 17 godina.

Prvih troje po kategorijama

Dečki U7 
Jakob Krapež (Calcit Bike Team) je u svojoj kategoriji bio usamljen, ali je svejedno u 13 i pol minuta odvozio sedam krugova.

Dečki U9
Lenart Dejak (Energijateam.com) bio je prejak, te je drugoplasiranog Erika Antolovića (BK Montes) prestigao za dobre pola minute. Obojica su odvozili osam krugova. Treći je bio s krugom zaostatka Noel Požarić.

Dečki U11
Jurij Zupančič je KD Melaminu donio još jednu pobjedu, drugi je bio Mirlo Mavrović (BK Montes), a treći Marko Turčić (BBK Grožnjan).

Djevojčice U7 in U9
U obje kategorije po jedna natjecateljica. Kaja Krapež u starijoj i Tajda Šoštarko u mlađoj kategoriji. Obje Calcit Bike Team.

Djevojčice U11
Pobjeda je otišla u ruke Amelie Lipovac (BK Montes).

Dečki U13
Najbrži je bio Noa Antolović (BK Montes), koji je za nesto manje od dvije minute prestigao Benjamina Zupana (KK Završnica), treći je bio Erik Vorkapić (BK Grobnik). Dečki su morali odvoziti dva klasična – članska kruga.

Dečki U15
Dante Rosanda (BK Montes), Filip Zupančič (KD Melamin) i Anže Dolenšek (KK Završnica) su bili najbrža trojica. Vozili su tri kruga.

Djevojke U15
Anja Nadu (BK Montes) je deklasirala Alessiju Mastrangelo. Obje su odvozile dva kruga.

Kadeti
Kategorija do 17 godina i šest krugova! Na prvo mesto se popeo Jernej Hirci (KK Završnica), koji je bio osjetno brži od drugoplasiranog Marina Jotanovića (BK Rijeka), koji je pak do zadnjih metara vodio bitku s trećeplasiranim Lovrom Matekom (BK Zadar).

Juniori 
Kategorija do 20 godina i pobjeda Luke Lakota (KK Završnica). Drugo mjesto i krug zaostatka za Daria Kovača (BK Crikvenica).

Seniori
Kategorija do 30 godina. Ukupna pobjeda i pobjeda u kategoriji – Alen Tomašev (BK Crikvenica), koji je za šest krugova trebao točno sat vremena i četiri minute. Drugo mjesto je pripalo Mateu Frankoviću (BK Meridiana), koji je zaostao 54 sekunde. Treće mjesto zauzeo je Anže Marinčič (Energijateam.com). 

Master A
Mladići od 30 do 39 godina bili su, kao i obično, najbrojnija kategorija. Prvo mjesto Jurica Galić (BK Montes), drugi Janez Dejak (Energijateam.com) i treće mjesto Siniša Vidivić (BK Grobnik).

Master B
Među onima, koji još nisu navršili 50 godina, slavio je Igor Dorotić (BK Ciklus), koji je za samo sedam sekundi prestigao Marka Škarja (Energijateam.com). Treći, Boris Kajfeš (Bk Campetto) je zaostao za jedan krug.

Master C
Čelični borci do 60. godine starosti vodili su bitku pet krugova. Najbrži je bio Milan Vrban – Roško (BK Crikvenica). Drugi je bio Denis Dodič (MTB Slavnik), a treći Alberto Mastrangelo (ASD Cottur).

Seniorke
Djevojke iznad tridesete godine starosti su bile dvije. Na kraju je slavila Donatella Cosliani (ADS Cottur) ispred Mirne Majstorović.

Ukupni poredak najmađih kategorija

Ukupni poredak ostalih kategorija

Ukupni poredak svih kategorija

Na uvodnoj fotografiji Energijin Lenart Dejak na sredini. Budućnost je na mladima. Fotografiju smo posudili od Chip timing.

Pročitajte još:
ZLIK: Na sedmi dirki najhitrejši Sandi Bažon
ZLIK: Na šesti dirki najhitrejši Mitja Tancik
ZLIK: Peta dirka mlademu Anthonyju Biliću

Prati nas