MTB ZLIK
6. ožujka 2023

Jučer se na utrkama dviju zimskih liga natjecalo 340 natjecatelj(ic)a!. Obje su nove u kalendaru na sasvim novim destinacijama koje će po svemu sudeći postati pravi klasici…

Jučer je na Krku, točnije na obali u blizini Punta, održana osma utrka sezone MTB ZLIK. Nova staza duga tri kilometra i 110 metara uspona bila je pravi izazov za natjecatelje u seniorskim i starijim kategorijama. Za mlađe kategorije organizatori su pripremili krug dužine 600 metara s 20 metara visinske razlike. Tako je, nakon legendarnih XC Epic Vrbnik, XC Čavlena i XC James Bond u sklopu ZLIK-a, ovo već četvrta destinacija na otoku Krku. Ovaj put organizacijske su snage udružili Bike centar Krk i TZ Punat.

Punat: Rekord u broju natjecatelj(ic)a na ovosezonskom MTB ZLIK-u

Na pretposljednjoj ovosezonskoj utrci sudjelovalo je rekordnih 170 natjecatelj(ic)a, a prva tri mjesta u apsolutnom zbroju pripala su Slovencima.

Apsolutni pobjednik utrke bio je Blaž Kavčič (KK Završnica), ujedno i pobjednik kategorije U19. Slijedili su ga Matjaž Lozar (MBK Črni Vrh), pobjednik u kategoriji U30, te Ambrož Vovk (Calcit Bike Team), drugoplasirani u kategoriji U19.

Odabrani rezultati MTB ZLIK XC Acapulca

Muškarci

U19 – Blaž Kavčič (KK Završnica), Ambrož Vovk (Calcit Bike Team), Alberto Zara (ASD Acido Lattico Team).

U30 – Matjaž Lozar (MBK Črni Vrh), Giacomo Chiumenti (ASD Team Velociraptors ), Blaž Dragar (Energijateam.com).

U40 – Aleš Modic (MebloJogi – Pro Concrete ), Alen Jovanović Verbanac (BK Žminj ), Davor Pikulić (BK Grobnik ).

U50 – Roberto Vidoni (SC Cottur ASD), Igor Božić (Adrenalina MTB Team), Domagoj Milaković (BBK T-Rex ).

50+ – Boris Basta (BBK T-Rex ), Paolo Cattaruzzi (ASD Federclub Trst ), Ugo Pietrobon (biciklistički tim Bibione ).

Žene

U30W – Daša Mlakar (MBK Črni Vrh), Zoja Mesojedec (MTB Trail Centar Kočevje), Anet Trakonja (MebloJogi – Pro Concrete ).

30W + – Anna Santellani (MBC Trieste ), Ivana Šipuš (BK Grobnik ).

Posljednja utrka odnosno veliko finale 15. MTB ZLIK sezone održat će se 19. ožujka u Novigradu. XC Novigrad organizira Biciklistički klub Novigrad . Prijavi se na prijavim.se.

XCO Prvić 2023: Čak 170 natjecatelj(ic)a u prvom izdanju!

U nedjelju je u organizaciji na još jednoj jedinstvenoj lokaciji održana utrka Zimske XC lige Dalmacije. Na otoku Prviću prvi put je održana utrka Zimske lige Dalmacije, u organizaciji BK Top Sport iz Srime i BK Faust Vrančić iz Šibenika. Ovo je bilo osmo kolo u sezoni 2022/23, a prema riječima zadovoljnih organizatora, vrlo je uspješno prošlo. Na otoku se okupilo čak 170 natjecateljica i natjecatelja, od toga 100 odraslih i 70 djece. Lijepo vrijeme poslužilo je natjecatelje i njihove pratitelje, pa su svi imali priliku uživati ​​u jedinstvenoj prilici za upoznavanje otoka Prvića.

Prema riječima organizatora, ovaj projekt ima za cilj dovesti što više posjetitelja na ovaj mali, netaknuti dragulj našeg arhipelaga, osobito u predsezoni, kada nema većeg broja dolazaka. Uz sam sportski događaj, natjecatelji i njihovi pratitelji imali su priliku upoznati Prvić na drugačiji način. Događaj je započeo rano ujutro u Srimi, gdje su sportaši sa svojim prijateljima i obiteljima stigli i organiziranim prijevozom prebacili se morem se u Prvić Šepurinu.

Organizatori su pripremili zanimljivu, fizički zahtjevnu, ali ne opasnu stazu. Stari putevi koje su pronašli, očistili i uredili, pokazali su se kao idealna podloga za ovaj projekt jer vijugaju među plažama, slikovitim poljima i suhozidima. Mlađi uzrasti utrku vozili su po primjerenim stazama za njihovu dob, dok su najmlađi vozili svoju kružnu stazu kroz stare uličice Prvić Šepurine. Kategorija U15 i U13 imala je nešto zahtjevniju stazu sa strmim usponom i tehničkim spustom.

Ukupni pobjednik utrke u muškoj konkurenciji bio je Roko Fržop, član BK Orlov krug, koji je 3 kruga velike staze odvozio za nešto manje od 57 minuta. Drugi je ciljem prošao Marko Fržop, član BK Top Sport, s zaostatkom od 50 sekundi, koji je ujedno pobjednik svoje kategorije 40-50 godina.

Organizatori se zahvaljuju Gradu Vodicama i Gradonačelniku na financijskoj potpori, te MO Šepurine i Eko udruzi Šepurine na pomoći oko organizacije. Ova utrka je privukla mnogo natjecatelja i posjetitelja te se nadaju da će događaj postati tradicija te da će doprinijeti razvoju biciklizma i turizma.

XCO Prvić 2023: Odabrani rezultati

Muškarci 19-30

1 – Roko Fržop (BBK Orlov krug)

2 – Ivan Divić (BK Primošten)

3 – Robert Rosan (BBK Pakoštane)

Žene U30

1 – Nika Begić (BK Macaklin)

2 – Andriana Čobanov (BK Primošten)

3 – Ana Mari Orlović (BK Aks)

Žene 30+

1 – Valentina Jakelić (BBK Faros)

2 – Silvija Orlović (BK Aks)

3 – Sanja Jakas (BK Baštun)

Muškarci 30-40

1 – Davor Krezić (BK Top Sport)

2 – Stipe Palinić (BBK Orlov krug)

3 – Mario Matulović (BK Kairos)

Muškarci 40-50

1 – Marko Fržop (BK Top Sport)

2 – Tonko Juras (BBK Orlov krug)

3 – Josip Jakelić (BK Teuta)

Muškarci 50+

1 – Robert Buterin (BK Benkovac)

2 – Joško Fržop (BBK Orlov krug)

3 – Dragutin Petković (BK Konavle)

Svi rezultati: www.stoperica.live

Slijedeće kolo na rasporedu je u nedjelju 12. ožujka, pretposljednje kolo lige u organizaciji BK Adrion Oros iz Sinja.

Naslovna fotografija: MTB ZLIK

Pročitaj i
#zimskaliga

Prati nas