11. travnja 2017

Predstavljamo jednu od mlađih zagrebačih ekipa koji haraju, kako po sljemenskim trailovima tako i po svim bitnijim brdsko biciklističkim utrkama. Ima ih ZGodnih i nezgodnih, a plan im je nastupiti na više-manje svim utrkama i maratonima. Dame i gospodo: Team ZGodni!

Svima nama prvi dodir s MTB svijetom je osoban i emotivan. Tko kaže suprotno – laže! U priču oko „ZGodnih“ i nastajanje ekipe, došlo je iz zafrkancije između nas iz Zagreba i ekipe iz Dugog sela. Kako smo se u ljeto 2015. vozili s Dugoselcima, tako smo jedni druge zafrkavali, mi iz Zagreba, Zgodni, i oni Dugoselci, da bi u prosincu nakon već podosta odrađenih skupnih vožnji došli na ideju da se jednostavno spojimo u jedan Team i to pod nazivom Team ZGodni koji je bio praktičan jer smo svi bili zgodni, mladi i željni ulaska u MTB scenu.

12 članova

Na početku nas je bilo tek četvero, petero, no brzo smo se proširili na deset članova. Održana je prva skupština ZGodnih gdje smo stavili na stol naše planove i želje. U 2016. smo bili na podosta XCM utrka, maratona kao i na razno raznim biciklijadama. Vozili smo maraton u Crikvenici, Kajkavijanu, Adria Bike Maraton na Plitvicama i Fužinama, uspon na Zavižan, XC maraton u Koprivnici, Zagrebački “Cener”, te Slavonsku MTB ligu.  S vremenom se pojavila želja da napravimo biciklistički klub i odlučili smo cijelu priču oko ZGodnih dignuti na višu razinu.  Napravili smo dresove, ljetnu i zimsku kolekciju, koji su prepoznatljivi i viđeni na skoro svim važnijim utrkama i maratonima. Od ove godine imamo i dva nova člana, tako da je broj ljudi u klubu 12, a sve s tendencijom rasta.


ZGodni na startu 

Noćna vožnja srijedom

Planiramo se pojaviti na manje više svim utrkama, maratonima ali i biciklijadama koje treba podržati u što većem broju.

Od prije mjesec dana krenuli smo, u suradnji s MTB.hr-om, u noćne vožnje srijedom, gdje uspon obavimo po danu, a spust sa Sljemena po noći. Radi se o dogovorenom terminu u 18 sati. Svi su pozvani, a jedini uvjet je da se ponese kaciga i lampa adekvatna za noćnu vožnju. Veselimo se i željno iščekujemo sve nadolazeće maratone i utrke, kao i početak iduće godine – kada startamo s klubom.

Naravno, ZGodni pozvaju sve koji su željni dobrog društva i prave vožnje da nam se javite i pridružite u vožnji. Ima nas i brzi i spori, čekamo se i gore i dolje tako da nema problema. Možete nas naći na Facebooku. Primamo zgodne i nezgodne.

Prati nas