26. prosinca 2019

U središtu Zagreba sve je pucalo po šavovima. Duž avenije Dubrovnik natpisi su vodili do Biciklističke staze na 4 otoka… Ili na naš Božićni 4 Islands Finisher party

U centru Zagreba sve je pucalo po šavovima. Petak navečer bio je, nakon dužeg vremena, jedan od rijetkih bez kiše, a mase su ispunile božićno ukrašene ulice. Dok je na lijevoj obali Save mirisalo na kuhanje, na desnoj je već mirisalo proljeće. Duž avenije Dubrovnik putokazi su vodili na trasu MTB utrke 4 otoka. Čekaj malo, nije li utrka na rasporedu u travnju 2020.?

Tomislav kaže da su već odavno „ispred vremena“. U jesen, kada je ekipa 4 otoka (Maša, Igor i Tomislav) započela s ozbiljnim pripremama za šestu izvedbu Kvarnerske ode radosti, prebacili su glave u 2020. i cijelo vrijeme pričali o „ovogodišnjoj utrci”.

Međutim, za službeni kraj 2019. godine pripremili su “Božični 4 Islands Finisher party”. Do simpatičnog bara A’E dovele su nas oznake koje nas inače svake godine sigurno dovode do cilja etapne utrke. Oznake smjera kakve poznajemo iz utrke dovele su nas među ljude koji se međusobno poznaju s utrke. 

 

Bilo je tako lijepo ponovno susresti stare prijatelje, same dobre ljude. Stigli su natjecatelji koji se iz godine u godinu vraćaju se na otoke. Zagrlili smo volontere koji uvijek jako paze na sve sudionike, i one najbrže i one koje prije cilja lovi metla. Ti hedonisti nisu uvijek spori. Znam za par koji je za vrijeme utrke našao vremena za pravi ručak u konobi. Došli su i sponzori koji organizatorima financijsku i materijalno pomažu u izvedbi ove jedinstvene MTB avanture po četiri otoka.

Razgovarali smo s novinarima koji poput nas šalju priče s kozjih staza Krka, Raba, Cresa i Lošinja. Divili smo se brodarskim kompanijama koje ove četiri otoka povezuju sa svojim brodovima. Na velikom platnu su rotirane fotografije koje su snimili Vedran i njegov tim. Opet je imao fotoaparat u rukama. 

 

Smijali smo se, plesali i nazdravljali. Razveselili smo se godinu koja je pred nama i povjerili smo im želje. Tomislav želi da na 4 otoka dođe još više biciklista, koji nisu zainteresirani samo za rezultat već i za doživljaj na etapi, od starta do cilja. Utrka 4 otoka previše je lijepa da bismo se samo utrkivali!

Foto Vedran Metelko

{loadposition inside}

Prati nas