Bike park Sljeme OglasivaciHR Human Fish Gravel SloEnduro
29. ožujka 2023

Ovogodišnji klupski pobjednici XC Zimske lige Dalmacije su BBK Orlov krug i BK Primošten s istim brojem bodova, a ukupni pojedinačni pobjednici u seniorskoj kategoriji su Roko Fržop i Karmen Škiljić…

Ovogodišnje završno kolo XC Zimske lige Dalmacije u brdskom biciklizmu održano je 26. ožujka 2023. u općini Pakoštane, u Parku prirode Vransko jezero i ko Maškovića Hana, poznatog spomenika kulturne baštine regije. BBK Pakoštane bio je domaćin ovog događaja koji je završio još jednu sezonu utrkivanja u popularnom cross countryu Dalmacije.

Dva kluba pobjednika

Po prvi put u povijesti, liga je imala dva kluba s istim brojem bodova, 162, što nije bilo predviđeno u pravilniku o bodovanju rekreativne XC Zimske lige Dalmacije. Zbog toga su BBK Orlov krug i BK Primošten zajednički osvojili titulu prvaka za sezonu 2022/23. Međutim, pojedinačna plaketa pobjednika lige, rad sestara Dore i Brune Čičin-Šain također biciklistica, završila je u vitrini Orlovog kruga zbog pojedinačno većeg broja ukupnih bodova.

U dječjoj XC Zimskoj ligi Dalmacije, BK Posedarje osvojio je premoćno prvo mjesto s 101 bodom, dok su drugo i treće mjesto osvojili cure i dečki iz BK Metković i Orlovog kruga Vodice, redom.

Zahtjevna staza u Vrani

Staza koju su postavili organizatori iz BBK Pakoštane bila je zahtjevna i tražila je puno snage i koncentracije od natjecatelja, ali pružala je i trenutke za uživanje u pogledu na tirkizno Vransko jezero. Natjecatelji su prošli kroz kamenjar, dalmatinsku makiju, polje i maslinike prije nego što su stigli do cilja koji je bio simboličan zbog prekrasnog kompleksa starih kamenih kuća i dalmatinskih čempresa.

Ukupni pobjednik utrke bio je Roko Fržop s vremenom od 1:07:26, dok je Karmen Škiljić iz BBK Pakoštane kao najbrža žena prošla cilj samo tri minute nakon Roka u vremenu 1:10:29.

Rezultati utrke po kategorijama:
https://www.stoperica.live/races/278

Rezultati dječje utrke:
https://www.stoperica.live/races/279

Generalni poredak za XCZLD 2022/23:
https://www.stoperica.live/natjecanja/xczld-2022-23

Generalni poredak Dječje XCZLD 2022/23
https://www.stoperica.live/natjecanja/djecja-xczld-2022-23

Foto: XCZLD

Pročitaj i
#zimskaliga

Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas