21. listopada 2019

U nedjelju se u Stankovcima na drugom kolu okupilo još više biciklist(ica) nego prethodnog vikenda u Vodicama. Njih točno 232, s time da ih je oko trećine bilo mlađih od 15 godina. Najbrži u muškoj konkurenciji Juras, a u ženskoj opet nepobjediva Rzepka

U drugom kolu XC Zimske lige Dalmacije održanom u nedjelju u Stankovcima veliku je stazu, točnije dva kruga ukupne duljine 31,8 km, najbrže savladao Tonko Juras (BBK Orlov krug, kategorija 30-40). Za to mi je trebalo sat i 14 minuta, a svega pet sekundi iza njega u cilj je ušao Davor Krezić (BK Kairos, kategorija 19-30). Treći u ukupnom plasmanu bio je Roko Pavlinušić (BK Kamešnica, kategorija 19-30).

 

U ženskoj kategoriji u kojoj je startao lijep broj od 20 natjecateljica najbrža je, kao i u prvom kolu u Vodicama, bila Sabina Rzepka (BK Primošten) koja je stazu od 20,1 km svladala u vremenu 50:18. Drugoplasirana Maja Ena Ljuba (BK Faust Vrančić) u cilj je ušla s 4:50 zaostatka, a treće je mjesto osvojila Antea Kaleb (BK Metković). 


Slijeva: Mesarić, Juras, Deronja, Šestan i Duilo.

XCZLD: XCP Stankovci

Organizatori iz BK Aks u Stankovcima su uspjeli okupiti 232 natjecatelja, a sudeći prema reakcijama, svi su bili jako zadovoljni organizacijom. Posebno je zanimljiv velik udio najmlađih kategorija, naime startalo je čak 71 dijete starosti od 7 do 15 godina.


I u Stankovcima se odazvao velik broj natjecatelj(ic)a iz najmlađih kategorija.

Svemu tome sigurno je pridonijelo sunčano i lijepo vrijeme uz 25 stupnjeva. Staza je bila donekle promijenjena u odnosu na prošlih pet izdanja, a osim natjecatelj(ic)a iz cijele Dalmacije u Stankovce su došli biciklisti(ce) s Raba, Plitvica, te iz susjedne BiH –  Mostara, Ljubuškog, Livna… Oštri dalmatinski kamen nije imao milosti prema gumama pa su neki od glavnih konkurenata ispali iz borbe za odličja.

Po završetku utrke, već standardno podijeljene su nagrade najboljima, zahvalio prisutnima na odazivu te „bacio rukavicu izazova“  svim ostalim organizatorima,  jer kako iz Aksa rekoše, rekordi su da se ruše, a prvi priliku za obaranje rekorda XCZLD već sljedeći vikend ima BK Posedarje.
 

XCZLD Stankovci: Rezultati

 
Fotogalerija

Foto: Milan Balaban

Prati nas