16. ožujka 2018

U Sinju je u nedjelju na rasporedu pretposljednje kolo XC Zimske lige Dalmacije, dok je otvorenje Istarskog MTB maraton kupa u Raklju odgođeno za tjedan dana. Spust iznad Šibenika je također odgođen

Iako smo kalendarski na samome kraju zime, priroda se i ovaj put odlučila poigrati s čovječanstvom te produljiti razdoblje nepovoljnih vremenskih uvjeta. Zbog toga su odgođene dvije od tri planirane MTB utrke u Hrvatskoj.

 

Pretposljednje kolo Rekreativne XC zimske lige Dalmacije održati će se po planu u nedjelju 18. ožujka kod Sinja. Riječ je o utrci XCO Šušnjevača 2018 u organizaciji BK Vlaji-Sinj, za koju su prijave i odjave otvorene do 24 h prije početka utrke, to jest. do 17.03.2018. u 12:00 h. Start utrke u nedjelju je, prema tome, točno u podne.

 

Duljina trase za kategoriju muškaraca iznosi 25,5 km, žene će pokriti 10,7 km, a kategorija U16 će ići na 5,8 km. Svi detalji dostupni su na poveznici http://www.xczld.info/novosti/xco-susnjevaca-2018/.

 

{loadposition inside}

Ljepljivo istarsko blato

Dok organizatori u Sinju imaju sreće radi poroznog terena koji se brzo suši, istarski klubovi moraju se nositi sa zloglasnim ljepljivim blatom. Zbog toga je prva utrka prve sezone Istarskog MTB maraton kupa, XCM Rakalj 2018 u organizaciji BK AXA, odgođena za tjedan dana, te će se održati u nedjelju 25. ožujka. Podsjećamo, XCM Rakalj je maraton na stazi dužine 30 km s 550 m visinske razlike. Dulja A trasa podrazumijeva dva kruga, a kraća B trasa jedan krug. Svakako povjerite ažurirane informacije na Facebooku.

 

Za nedjelju je bio najavljen i rekreativni MTB spust na brdu Pisak između Šibenika i Dubrave, u organizaciji BK Faust Vrančić, no prema posljednjim informacijama i taj je događaj odgođen za tjedan dana. Ažurirane informacije dostupne su na Facebooku.

 

Utrke u kalendaru HBS-a inače možete provjeriti na: http://www.hbs.hr/calendar/.

 

Naslovna fotografija: Na Kamešnici je tjedan dana ranije bilo svježe i suho. Foto: XCZLD/Denis Peroš

Prati nas