xco vrtojba 2022
28. ožujka 2022

U slovenskoj Vrtojbi je na međunarodnoj utrci UCI C1 kategorije u organizaciji kluba Deš Fleš, uz brojne sudionike otvorena ovogodišnja serija SloXcup koja će gostovati i u Hrvatskoj…

Talijan Nadir Colledani (MMR Factory Racing Team) po četvrti je puta zaredom u nedjelju pobijedio u Vrtojbi. Lanjska seniorska pobjednica, Ukrajinka Jana Belomojna, morala je priznati premoć superiornost najboljoj domaćoj biciklistici Tanji Žakelj (Unior Sinter Factory Racing).

tanja žakelj, xco vrtojba
Tanja Žakelj (u sredini) slavi u ciljnoj ravnini

U početku je Belomojna (CST PostNL Bafang Racing Team) bila u bijegu, no Žakelj je to uspjela neutralizirati u drugom krugu. Preuzela je vodstvo i u cilju ostvarila prednost od 58 sekundi ispred Ukrajinke koja je na kraju ipak bila zadovoljna drugim mjestom.

Yana belomoina
Jana Belomojna

Sada se vraćam u fizičku i mentalnu formu jer je to ranije zbog situacije u mojoj matičnoj zemlji bilo nemoguće. Vjerujem da će biti lakše iz tjedna u tjedan. Živim blizu, pa sam odradila dosta treninga na stazi, a danas je bila lijepa utrka. Tanja je danas bila jača, iako sam željela pobijediti. U drugom krugu, pokušala sam napasti, ali to nije uspjelo. Ali prije tjedan dana preboljela sam covid, i to je razlog zašto nisam potpuno spremna. Ali moj rezultat je dobar u ovakvoj situaciji.

Jana Belomojna

Pobjeda Tanje Žakelj na tehnički zahtjevnoj stazi, koju su doradili talijanski vrhunski biciklisti Luca i Daniele Braidot, odlična je najava za nadolazeće utrke. Sljedeći tjedan na redu je međunarodna XCO utrka u Prematuri.

Slika na kojoj se prikazuje na otvorenom, stablo, trava, tlo  Opis je automatski generiran

Iznenađena sam i sretna jer je lijepo utrkivati se na prvoj poziciji. Jana je obično vrlo jaka, ali ispalo je da danas nije bila baš prava. Očekivala sam da će na usponima postići prednost ali nije joj pošlo za nogama. Ubrzo sam je sustigla, a onda nisam taktizirala već sam vozila sam svoju utrku. Ali nisam smjela smanjiti tempo.

Tanja Žakelj
Slika na kojoj se prikazuje tekst, trava, na otvorenom, osoba  Opis je automatski generiran

Treće mjesto osvojila je Čehinja Karla Štěpánová (CYKLOSTAR Head Pirelli), četvrta je bila Litvanka Katazina Sosna (Torpado Factory Team), a peta domaća Vita Movrin (Energijateam.com).

Najbolja hrvatska predstavnica bila je Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš) na devetom mjestu.

Colledani četvrti put zaredom

Talijanski nacionalni prvak Nadir Colledani postigao je svoju četvrtu uzastopnu pobjedu u Vrtojbi u posljednjih šest godina.

nadir colledani, xco vrtojba
Nadir Colledani

Nadir Colledani: „Osjećao sam se dobro u krugu, pobijedio sam ovdje već četvrti put. Konkurencija je bila jaka pa mi je drago što moja sprema za utrke Svjetskog kupa napreduje. Sudjelovati ću na utrci u Nallsu, a potom idem na utrku Svjetskog kupa u Brazilu.

Slika na kojoj se prikazuje tekst, osoba, grupa, poziranje  Opis je automatski generiran

Drugoplasirani Austrijanac Gregor Raggl (JB Brunex Superior Factory) ušao je u cilj 25 sekundi iza pobjednika, a Ukrajinac Oleksandr Hudima (CST PostNL Bafang MTB Racing Team) nakon 39 sekundi. Daniele Braidot (C.S. Carabinieri) bio je četvrti gol, a na petom mjestu njegov sunarodnjak Mirko Tabacchi (RDR Italia Factory Team).

Najbolji hrvatski predstavnik bio je Fran Bošnjak (BBK Šišmiš) na 15. poziciji.

Juniori

xco vrtojba

Dvostruka francuska pobjeda u juniorima

Francuzi Guillaume Alexandre Deurweilher i Sofian Corniglion (oba Team Bagnol) ušli su skupa u cilj kao prvi i drugi. Trećeplasirani Talijan Tommaso Ferri (Vallerbike ASD) u posljednjem je dijelu utrke prestigao Žana Pahora (Energijateam.com).

Najbolji hrvatski predstavnik bio je Ivan Okmažić (BK Makarska) na šestom mjestu.

Talijanka Giorgia Giannotti (Vallerbike ASD) pobijedila je u kategoriji juniorki, ispred zemljakinje Lise Canciani (ASD DP66 Giant SMP). Treće i četvrto mjesto osvojile su Hana Kranjec Žagar (prvi put u dresu kluba Rajd Ljubljana) i Daša Mlakar (MBK Črni Vrh).

Rezultati

www.sloxcup.com

Pročitaj i
Najavljujemo: SloXcup dolazi u Samobor i u 2022.
#crosscountry

Fotografije: prijavim.se

Prati nas