9. travnja 2018

Drugi dan vikenda na jugu Istre zaključen je maratonom po Kamenjaku. Zadovoljni su i organizatori i natjecatelji – u dva dana skupilo ih se više od 1000

Klasični travanjski vikend u Premanturi nastavljen je, i zaključen MTB maratonom. Sudionici su vozili jedan, dva ili tri kruga od 20 km, ovisno o kategoriji. Staza je bila položena u parku prirode Kamenjak.

Staza je bila donekle izmijenjena i postala je više selektivna. Zimske kiše isprale su zemlju pa je kamenje postalo još vidljivije. Grubi teren s kratkim strmim usponima i brzim spustovima po istarskom kamenu zahtijevao je od natjecatelja i snagu i tehničku vještinu. Vremena za razgledavanje na stazi, pokatkad samo metar udaljenoj od mora, nije bilo.

Muški Elite

Na zahtjevnoj stazi najbolje se snašao Čeh Filip Adel (Superior Suninvent). Šezdeset oštrih kilometara svladao je za svega 2 h i 11 minuta. Drugi je bio Slovak Tomas Višňovský (Češka sporitelna), a treći  Madžar Márton Dina (Cube-Csömör).

Na rezultate su velikim dijelom utjecali defekti guma, pa je tako nedavni pobjednik prve utrke XCM kupa Istre Slovenac Tadej Valjavec (KK Sava), morao odustati već na polovici prvog kruga.

Žene Elite

Od samog starta povukla je Mađarica Barbara Benko (Ghost) kojoj je uspjelo ostvariti prednost dok su konkurentice bile zapele među muškim natjecateljima. Druga je bila Poljakinja Katarina Solus-Miskowicz (Volkswagen Samochody), a treća je bila subotnja pobjednica Blaža Pintarič (Pintatim).

Rezultati

Klub Adrenalina ponovno se iskazao!

Atmosfera i karakter utrke doista su zarazni jer nude druženje i zabavu, a ne samo natjecanje. Broj od 1000 natjecatelja u dva dana ne iznenađuje. Svi se rado vraćaju u Premanturu jer znaju da će biti utrkivanja, ali bez prevelikog pritiska i da će na kraju biti opušteno.

Slijedeće godine događaj će biti na rasporedu prvog vikenda nakon prebacivanja na ljetno računanje vremena! Naravno, ukoliko ćemo i dalje mijenjati vremensku zonu.

adrenalina.hr

Pročitaj i:
Luca Braidot i Blaža Pintarič su pobjednici 22. XCO Premanture

Foto: Kamenjak Rocky Trails

Prati nas