17. ožujka 2019

BK Grobnik je ugostio zaključnu utrku 12. sezone Zimske lige Istre i Kvarnera. Najbrži je bio Jure Belak ispred Boštjana Hribovšeka i juniora Lovre Mateka. Očekujemo objavljivanje ukupnog poretka lige

Utrka XC Stazine u organizaciji BK Grobnik, pored Rijeke, zaključena je dvanaesta sezona Zimske lige Istre i Kvarnera.

 

Osma i posljednja utrka na dinamičnoj stazi, pravi cross country koji je, kao i XC Kočevje netipičan za zimsku ligu, otišla je Juri Belaku (Calcit bike team) koji je bio bolji od klupskog kolege Boštjana Hribovšeka. Obojica nisu redovni sudionici ZLIK-a, a isti je slučaj i s trećeplasiranim juniorom Lovrom Matekom (BK Zadar). Belak je pobijedio s pet sekundi prednosti, a drugo mjesto se praktički rješavalo u foto finišu. Šteta što ZLIK nema na raspolaganju kameru u cilju.

 

U glavnoj utrci, nastupila su 64 biciklista iz tri zemlje, a u utrci kategorije U15 sudjelovalo je dvanaest, a u najmlađoj kategoriji sedamnaest natjecatelja.

Kategorije

Belak, Hribovšek i Golob podijelili su postolje u najbržoj kategoriji 30-39 godina. U mlađoj kategoriji (19-29) pobijedio je Alen Tomašev (BK Crikvenica), drugi je bio Roka Pajko (JB Team Novo mesto), a treći Diego Žužić (BK Poreč). U kategoriji juniora pobijedio je Matek, trećeplasirani ukupno, a u kategoriji kadeta Sebastian Živković (BK) Grobnik). U kategoriji 40-49 slavio je Aleš Rijavec (Energijateam.com), ispred Maura Brunija (XC Team Trst) i Roberta Vukmira, dok je Giancarlo Milocco (GS Azzida) pobijedio u kategorji plus 50.

 

Najbrža u konkurenciji žena bila je domaća juniorka Antonela Juretić (BK Grobnik), a među seniorkama slavila je Romina Marušić (BK Novigrad).

 

Gal Starman (Calcit) pobijedio je u kategoriji U15, a Neo Ivanović (BK Grobnik) među mladima od 13 godina. U dječjoj utrci pobjede su osigurali Lenart Dejak (Energijateam) među dječacima do 11 godina, Matea Šenkinc (BBK Team Rodeo) među djevojčicama do 11 godina, Urban Lampe (MBK SportR.si) među dječacima do 9 godina te Ožbej Lampe (MBK SportR. si) među dečkima do 7 godina.

Ukupni pobjednici Giant MTB ZLIK 2018/2019

Službeni konačni poredak lige još nije objavljen, no najbolji su ipak dobili priznanja, kao što je uobičajeno. Ukupan poredak objaviti ćemo čim to bude moguće, a tada ćemo i objasniti zbog čega Janez Dejak (na gornjoj fotografiji) drži dva pehara.

Rezultati

ukupno
po kategorijama
analiza s vremenima krugova

Foto: Chip Timing

Prati nas