19. lipnja 2017

Na utrci hrvatskog kupa u Samoboru, koji se bodovao i za SloXcup, najbolji Hrvat bio je Filip Turk na desetom mjestu.

Samobor je već 24. put ugostio utrku u olimpijskom cross countryju. Ovaj put,  XC Samobor bodovao se za hrvatskislovenski kup, a uz to je zbog kategorizacije UCI C1 privukao veliki broj stranih natjecatelja i natjecateljica.

U muškoj kategoriji slavio je Talijan Luca Braidot (CS Carabinieri) pred Mađarom Andrasom Partijem (Hungarian National Team) i Grkom Dimitriosom Antoniadisom (B.T. Kronos Nikeas). Najbolji Hrvat bio je Filip Turk (BBK Šišmiš) na 10. mjestu.

Kod djevojaka se na najviše postolje popela Tanja Žakelj (Unior Tools Team), druga je bila Mađarka Barbara Benko (Focus XC Team), a treća Srpkinja Jovana Crnogorac (Serbia National Team).

U kategoriji master A najbrži je bio Matjaž Budin (MBK sportR.si), u master B je slavio Robert Blaznik (MBK sportR.si), a u kategoriji master C  Christian Rolland (SC Briancon).

Juniori/ke: Pobjeda Matevžu Govekarju (MBK sportR.si) i Viti Movrin (Energijateam.com)

Kategorija do 17 godina: Među dečkima je najbrži bio Teo Pečnik (KK Ravne), a među djevojkama Tamara Homar (Energijateam.com).

Ukupni poredak 

Detaljni izvještaj i fotogalerija na prijavim.se.

Uvodna fotografija prijavim.se

Sljedeća utrka kupa SloXcup, koja će ujedno biti i državno prvenstvo, slijedi za manje od mjesec dana. 16. srpnja stiže XC Črni Vrh.

Prati nas