9. listopada 2017

“Slovensko whip-off prvenstvo” u bike parku Ljubljana organizirali su dečki koji vole letjeti visoko, daleko i ne baš ravno. Lijepa zabava za kraj DH sezone.

Kakav event! Na zadnjoj stanici ljubljanskog gradskog autobusa br.5 u Podutiku, gdje živi Bike park Ljubljana, je u subotu održan pravi show. Gledatelji su doslovno vrištali. Dečki su negdje naučili odlično whipati (u zraku bicikl postaviti što okomitije na smjer letenja). Izvješćuje jedan od organizatora (i vozač) Jure Cindro:

 

Prije godinu dana, četvorici rajdera dojadilo je putovati u inozemstvo u potragu za velikim skokovima, i jednostavno su odlučili stvar preuzeti u svoje ruke. Uz pomoć lokalnog kluba KD Rajd, pronašli su primjerenu lokaciju i napravili jedan od većih skokova u Sloveniji ikad. Nakon dosta prepravljanja na kraju smo uz pomoć Šladming heroja, master šejpera Janeza Bajde, došli do savršeno izrađenog, skoro 15 metara dugog double-a, odnosno skoka s rupom.


Finalist Ivan Bašić, juniorski prvak Hrvatske u spustu

S obzirom da im se Whip-off eventi čine najatraktivniji, kako za natjecatelje tako i za gledatelje, dečki su došli do ideje da započnu tradiciju slovenskog whip-off prvenstva. Zajedničkim snagama nekoliko članova iz Rajda i Batta potrudili su se organizirat event na kojem natjecatelji pokazuju svoje sposobnosti whipanja. 

 

Okupilo se je 18 sudionika iz Slovenije, Hrvatske i Francuske. Krenulo je sa slobodnim treningom na kojem je na početku bilo malo treme, ali natjecatelji su se ubrzo zagrijali i započele su razno razne vratolomije u zraku. Među njima natsupio je i Robert Kišak iz Zagreba. Do kvalifikacija se sakupilo mnoštvo gledatelja koje je zabavaljao vođa Supersnurf tima, jedinstven i neponovljiv Kristjan Vreček, uz pomoć mikrofona i zvučnika koje je osigurao Rok Vodnik. Sa sigurnošću možemo tvrditi da cijeli događaj ne bi bio isti bez njih dvojice. Uz sve to, za čevape, hot-dogove i burgere, te da nitko nije ostao žedan, pobrinula se Zlata kuhna iz Trzina.


Vreček na mikrofonu

 

Četvorica sudaca, Cec, Svaguša, Zupanek i fotograf eventa Klemen Humar, već su u kvalifikacijama imali pune ruke posla s izborom top 10 natjecatelja za finale. U finalu su glasni navijači ohrabrivali natjecatelje do krajnjih granica whipanja. Nakon završetka službenog dijela finala, svi natjecatelji su se sakupili i odvozili grupni vlakić za publiku.

Ukupni poredak whipoff:

1. Jure Tunič

2. Nejc Avbelj

3. Jan Perše

4. Jure Cindro

5. Luka Borse


Best trik:
Gašper Dolinar (momak iznad)

Nagrade su osigurali Flum LTD, Red Bull, Unior Bike Tools i Funsports

Report na strani KD Rajd s galerijama Klemena Humara i Anžeta Furlana

Više fotki na facebook događaju, video slijedi!

Fotografije Klemen Humar, na naslovnoj je Aljoša Čemažar

 

Prati nas